Mještanin sela kod Plava tvrdi da ga je na njegovom imanju napao Belgijanac

Mještanin sela kod Plava tvrdi da ga je na njegovom imanju napao Belgijanac

Mještanin sela Đuručka Rijeka kod Plava Siniša Radenović obratio se javnosti tvrdeći da mu je ugrožena bezbjednost od strane belgijskog državljanina Johana Henrika koji desetak godina živi u ovom mjestu.

Radenović je za "Dan" saopštio da ga je u srijedu na svom imanju bez ikakvog razloga napao Henrik i tom prilikok mu nanio ozlede u predjelu glave. Radenović ističe da je Henrik u tom trenutku uz sebe imao krvoločnog psa sa kojim se, kako je naveo, godinama slobodno šeta po selu čime izaziva strah kod lokalnog stanovništva.

– U društvu dva radnika obavljao sam bagerom poslove na svom i posjedu mog brata. U jednom momentu Henrik nam prilazi i počinje da fotografiše bez pitanja. U istom trenutku zviždukom je pozvao svog opasnog psa čime je kod mene izazvo nelagodu. Prišao sam mu i kazao da to ne čini jer je na privatnom posjedu, ali me je on udario šakom u predjelu uva. Uhvatio sam ga za majcu i zajedno smo pali na žičanu ogradu. Dotrčali su radnici i uspjeli da nas razdvoje nakon čega se Henrik u društvu svog opasnog psa udaljio sa mog imanja – priča Radenović i dodaje da je doživio ozbiljnu traumu, da je slučaj odmah prijavio policiji i zatražio medicinsku pomoć.

– Vidno uzbuđen, potrešen i povrijeđen javio sam se ljekaru. Konstatovano je da sam zadobio povredu uva i da od stresa imam izuzetno visok krvni pritisak. Slučaj sam prijavio i policiji koja ja kasnije saslušala i mene i Henrika. Sa ovim incidentom upoznat je i tužilac u Plavu, koji je, koliko sam nezvanično saznao, konstatovao da nema elemenata da slučaj bude u daljoj nadležnosti tužilaštva, vraćajući predmet policiji na dalje postupanje. U policiji su mu kazali da se incident desio na javnoj površini iako se radi o mom imanju i da ćemo se najvjerovatnije i ja i Henrik naći kod sudije za prekršaje. To me je dodatno uznemirilo jer sam dobio utisak da sam praktično ostao nezaštićen od nasrtaja čovjeka koji za pokazano nasilje neće biti adekvatno sankcionisan – istako je Radenović.

Henrik nedostupan

Sa Johanom Henrikom nijesmo uspjeli da stupimo u kontakt i čujemo njegovu priču. Iz plavske policije za "Dan" je nezvanično potvrđeno da tužilaštvo nije u datom slučaju našlo elemente krivične odgovornosti, već da će se stvar najvjerovatno rješavati kod sudije za prekršaje.

Mještani Plava traže od Vlade da pokrene proizvodnju u starom pogonu tekstilne konfekcije

On kaže da je Johan Henrik prije desetak godina doselio u Đuričku Rijeku, da je kupio imanje kod jednog mještanina, te da je i ranije sa njim imao određene konflikte. Radenović je uputi apel nadležnim državnim organima da ga zašptite od ovog, kako je kazao, sumnjivog čovjeka.

– Koliko znam Henrik je tri puta mijenjao ime i prezime. Niko ne zna čime se taj čovjek bavi i kakva mu je misija u našem kraju, ali je opšti utisak da pribjegava nekim sumljivim poslovima. Uz to, kao što sam i rekao, uza sebe drži opasnog dresiranog i krvoločnog psa. Sa Johanom Henrikom i ranije sam imao određenih nesuglasica, jer me je neosnovano optuživao da sam bespravno izvodio neke radove u selu. Pozivam nadležne državne organe da ozbiljnije pristupe rješavanju ovog slučaj, jer se ja osjećam ugrožen na svojoj očevini od strane praktično nepoznatog čovjeka – naveo je Radenović.

Bratstvo Radenović: Nećemo tolerisati dalje nasrtaje

Povodom ovg incidenta oglasilo se i bratstvo Radenović iz Plava pozivajući nadležne državne organe da, u okviru zakona i važećih normi, zaštiti mještane od, kako su naveli, nasrtaja izvjesnog državljanina Belgije.

-Ko je Johan? Ko je njemu dao dozvolu da tu boravi? Čime se bavi? Odgovor treba da daju nadležni organi, koji su mu omogućili da tu živi. Treba da znaju da je i ranije Johan nekoliko puta nasrtao na porodicu Rdenović. Mi, brastvo Radenović ozbiljno smo shvatili te nasrtaje i napade i više nećemo to tolerisati. Imamo još strpljenja i čekamo odgovor nadležnih, ali nećemo čekati u nedogled. Vjerujemo da će državni organi riješiti slučaj i staviti tačku, ako ne stavićemo je mi Radenovići, jer smo prinuđeni da se branimo – navodi se u obraćanju brtstva Radenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.