Najveći poraz pljevaljskog fudbala

Najveći poraz pljevaljskog fudbala

Ono čega se pljevaljska sportska javnost pribojavala, sada se i zvanično desilo. FK Rudar ispao je iz Prve lige!

Porazom od Jezera 2-1, Rudar je kolo prije kraja prvenstva ispao u Drugu ligu. Prvi put od nezavisnosti Crne Gore, Rudar će igrati u nižem rangu takmičenja, na zastiđe grada, jer svi znamo šta Rudar znači ili šta je značio za grad.

Ispadanje trećeg najtrofejnijeg crnogorskog kluba u niži rang takmičenja umnogome podsjeća na sudbine Mogrena, Čelika, Zete…

Razlozi koji su doveli do toga da će Pljevljaci sledeće sezone nedjeljom na stadion su mnogobrojni.

Prvenstveno loša finansijska situacija u kojoj se klub godinama nalazi, pred početak ove sezone diktirala je sastav tima.

Za šefa stručnog štaba postavljen je Nedeljko Vlahović, koji je do tog trenutka u trenerskoj karijeri vodio samo drugoligaški Kom.

Selektovanje igrača bilo je recipročno novčanim mogućnostima, pa je tako bio upitan kvalitet fudbalera koji su došli u Rudar, što se na kraju sezone i potvrdilo. Pljevljaci koji su branili boje Rudara bili su najpožrtvovaniji, međutim i sportska sreća je u nekoliko navrata okrenula leđa sada već drugoligašu.

Odbrana, okosnica tima, bila je tokom čitave sezone mijenjana, što je iziskivalo veliki broj grešaka, posebno u utakmicama koje su bile krucijalne.

Sa druge strane terena ni napad se nije proslavio, šta više. Rudar je postigao ubjedljivo najmanji broj pogodaka u sezoni, a na veliki broj utakmica uopšte nisu zatresli protivničku mrežu.

Takođe, pljevaljskom klubu je račun bio blokiran tokom zime i proljeća, pa je bilo pitanje da li će uopšte nastaviti takmičenje.

Uz ove razloge, treba napomenuti upravu i menadžment kluba, čiji je broj spao na par ljudi, što je takođe u konačnom ishodu imalo uticaj.

Ispasti iz treće najgore evropske lige trebala bi da bude sramotna stvar, bar za klub Rudarevog renomea.

Kako će se ova situacija odraziti na budućnost pljevaljskog fudbala – prije negativno nego pozitivno, ostaje da vidimo. Imajući u vidu i katastrofalne rezultate kadeta i omladinaca poslednjih godina, Rudar bi u budućnosti mogao postati klub ranga sjeverne regije.

Prije svega Opština i privredni giganti treba da odgovore zbog čega nema veće finansijske pomoći pljevaljskom fudbalu, uzimajuću u vidu budžete Opštine i firmi.

Kada se sve sabere, opet isto, gube samo Pljevljaci.

Izvor:PV INFORMER

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.