Roditelji zabrinuti: U OŠ “Vuko Jovović” na eksternoj polumaturi od 110 učenika njih 33 iz matematike dobilo ocjenu 1

Roditelji zabrinuti: U OŠ “Vuko Jovović” na eksternoj polumaturi od 110 učenika njih 33 iz matematike dobilo ocjenu 1

Redakciji portala Standard obratila se grupa roditelja iz Danilovgrada, čija djeca pohađaju OŠ ,,Vuko Jovović” u tom gradu, zbog rezultata na eksternoj polumaturi. Navode da od 110 učenika 9.razreda ove škole njih 33 su iz nastavnog predmeta Matematike dobili ocjenu (1).

“Kako je fond časova matematike 4 neđeljno u osnovnoj školi, pitamo se kako to da naša djeca nijesu savladala gradivo u mjeri da zadovolje na eksternoj polumaturi dobiju bar ocjenu 2. Pitamo se kakav je naš obrazovni sistem kada su tolika neslaganja između ocjena koju djeca imaju u toj školi i ocjena na eksternoj polumaturi. Je li moguće da su tolika odstupanja kada je njih 33 dobilo ocjenu (1)”, pitaju zabrinuti roditelji.

Kako navode treba li ovo da bude alarma za društvo za obrazovanje i za neophodnost reforme obrazovnog sistema.

“Pitanje je i koliko je djece koja pohađaju ovu školu imalo mogućnost održavanja dopunske nastave, da li je ista održavana, a obavezna je po zakonu za djecu koja zaostaju u vaspitno obrazovnom procesu tj.savladavanju nastavnih sadržaja. Otvoreno pitamo ministarku prosvjete da li će izvršiti uvid u ove rezultate eksternog testiranja i ocjena koje naša djeca imaju i hoće li se utvrditi ko je krivac za to?”, navde roditelji.

Pitaju hoće li se utvrditi zbog čega njihovoj djeci nije data mogućnost da usvoje nedostajuća znanja preko dopunske nastave.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.