Iranske agencije: U nesreći poginuli predsjednik Raisi i šef diplomatije

Iranske agencije: U nesreći poginuli predsjednik Raisi i šef diplomatije

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan poginuli su, kada se njihov helikopter srušio dok je prelazio iznad planinskog terena u jakoj magli, javila je jutros iranska novinska agencija.

To je i za Rojters jutros potvrdio neimenovani iranski zvaničnik.

Iranske agencije javile su jutros da je pronađeno mjesto pada helikoptera u kom se nalazio Raisi, te da nema preživjelih.

“Nema nikakvih znakova života iz helikoptera predsjednika Ebrahima Raisija”, javila je državna iranska televizija TV.

Rojters je takođe izvijestio da je helikopter potpuno izgorio u nesreći, navodeći da su spasilački timovi stigli do olupina helikoptera.

“Helikopter predsjednika Raisija potpuno je izgorio u nesreći. Nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi”, rekao je zvaničnik.

Podsjetimo, helikopter sa Raisijem nestao je juče pošto je imao, kako su vlasti saopštile, “teško slijetanje” zbog lošeg vremena.

U potragu, otežanu zbog susnježice, magle i nepristupačnog terena, bila je uključena iranska vojska, a uključile su se i druge države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.