Ulice u Pljevljima ne krase crnogorske zastave u susretu Danu nezavisnoti

Ulice u Pljevljima ne krase crnogorske zastave u susretu Danu nezavisnoti

Lokalna vlast koju predvodi Vraneš, nakon preuzimanja vlasti u aprilu prošle godine prekinula je raniju praksu da se većina ulica u centru i na ulazima u grad ukrasi crnogorskim zastavama.

Ulice u Pljevljima nisu ukrašene crnogorskim zastavama u susret 21. maju – Danu nezavisnosti Crne Gore, pišu “Vijesti”.

Lokalna vlast koju predvodi predsjednik Opštine Dario Vraneš (Nova srpska demokratija), nakon preuzimanja vlasti u aprilu prošle godine prekinula je raniju praksu da se većina ulica u centru i na ulazima u grad ukrasi crnogorskim zastavama.

Po dolasku na vlast, Vraneš je na zgradu Opštine uz crnogorsku istakao i srpsku trobojku, a ta zastava se zavijorila na trgu u centru grada i parku Vodice.

Prošle godine Vraneš je, na pitanje šefa Odborničkog kluba DPS-BS u likalnom parlamentu Marka Tošića, zašto nije nastavio praksu svojih prethodnika i grad ukrasio državnim zastavama, na ovaj državni praznik, u pisanom odgovoru naveo “da se ne bi ni sjetio da je Dan nezavisnosti 21. maja da ga odbornik nije napomenuo na zasijedanju lokalnog parlamenta“.

“Kao predsjednik Opštine Pljevlja prekinuću praksu da se grad 21. maja pretvara u cirkusku predstavu, a vi i vaši odlazeći ideolozi ste zauvijek otišli u istoriju ukrašavajući grad izraubovanim ulicama i trotoarima”, naveo je Vraneš u odgovoru.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista nedavno je pozvao lokalnu vlast u Pljevljima da organizuje proslavu 21. maja Dana nezavisnosti.

“Ovim putem pozivamo čelnike lokalne vlasti, predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša (DF), predsjednicu Skupštine opštine Pljevlja Jovanu Tošić (Demokrate) i potpredsjednika opštine Pljevlja Darka Gazdića (PES) da organizuju proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore, jer ako su u stanju da organizuju državne praznike susjednih zemalja, valjda će i svoje”, navodi se u saopštenju Kluba odbornika DPS-a.

Podsjetili su da u utorak 21. maja Crna Gora proslavlja Dan nezavisnosti i 18 godina od kada je na referendumu obnovila državnu samostalnost uz poštovanje strogih pravila međunarodne zajednice.

“U tom procesu građani Pljevalja dali su značajan doprinos, a kasnije višestruko potvrdili svoje opredjeljenje glasanjem za partije i koalicije koje baštine građanske i evropske vrijednosti. Nažalost, svakodnevno svjedočimo da promjena vlasti u Pljevljima nije donijela samo nova kadrovska rješenja na ključnim pozicijama, već i promjenu strateškogopredjeljenja našeg grada. U prvim danima nakon preuzimanja vlasti krenuo je obračun sa građanskim karakterom Pljevalja, sa antifašističkim vrijednostima i sa nipodaštavajućim odnosom prema državi Crnoj Gori”, stoji u saopštenju Kluba odbornika DPS-a u SO Pljevlja.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.