ChatGPT dobija Mac aplikaciju

ChatGPT dobija Mac aplikaciju

U demonstraciji koju je prikazao OpenAI, korisnici su mogli da otvore aplikaciju ChatGPT desktop u malom prozoru, pored drugog programa

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u. OpenAI CTO Mira Murati objavila je vijest tokom događaja gdje je takođe rekla da ChatGPT dobija osvježeno korisničko sučelje.

U demonstraciji koju je prikazao OpenAI, korisnici su mogli da otvore aplikaciju ChatGPT desktop u malom prozoru, pored drugog programa. Postavljali su pitanja ChatGPT-u o tome šta je na njihovom ekranu – bilo tako što su kucali ili izgovarali. ChatGPT bi tada mogao da odgovori na osnovu onoga što „vidi“.

OpenAI kaže da korisnici mogu da postave pitanje ChatGPT-u koristeći prečicu na tastaturi Option + Space, kao i da prave snimke ekrana i razgovaraju o njima u aplikaciji. I besplatni i plaćeni korisnici će moći da pristupe novoj aplikaciji, ali će ona biti dostupna samo korisnicima ChatGPT Plus-a od danas prije šireg uvođenja u „narednim nedjeljama“.

OpenAI planira da pokrene Windows verziju aplikacije „kasnije ove godine“. ChatGPT je već dostupan kao aplikacija za iOS i Android.

OpenAI je takođe podijelio sliku novog korisničkog interfejsa ChatGPT-a na vebu, i izgleda da dolazi sa prilično malim promjenama na početnom ekranu i izgledu poruka. „Znamo da ovi modeli postaju sve složeniji“, objašnjava Mirati. „Ali želimo da iskustvo interakcije zapravo postane prirodnije, lakše i da se uopšte ne fokusirate na korisnički interfejs, već da se fokusirate na saradnju sa ChatGPT-om.“

Pored nove aplikacije i novog korisničkog interfejsa, kompanija je pokazala i svoj novi GTP-4o model, koji je besplatan za sve korisnike.

Izvor:Aktuelno

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.