MPNI: Školski odbor da utvrdi odgovornost Milutima Mijačića direktora OŠ “Bajo Pivljanin”

MPNI: Školski odbor da utvrdi odgovornost Milutima Mijačića direktora OŠ “Bajo Pivljanin”

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija najoštrije je osudilo javni nastup Milutina Mirjačića, direktora JU OŠ `Bajo Pivljanin` Plužine, na jučerašnjem skupu u Podgorici i iniciraće da Školski odbor te obtazovne institucije ispita djelovanje direktora i u okviru svojih nadležnosti, te utvrdi njegovu odgovornost.

Mirjačić je na sinoćnjem skupu prosrpskih organizacija, održanog zbog najavljene podrske Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, izjavio da Crna Gora nije država, i da je nikad neće priznati.

“Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava. Ovakav neprimjereni javni nastup je suprotan zakonskim normama i nespojiv je sa nosiocima javnih funkcija u obrazovno – vaspitnim ustanovama”, saopšteno je iz resora Anđele Jakšić Stojanović.

Za očekivati je, poručuju, da neko ko je izabran po zakonima Crne Gore, poštuje državu i njen ustavni poredak.

“Zato će MPNI inicirati da Školski odbor JU OŠ “Bajo Pivljanin” ispita djelovanje direktora i u okviru svojih nadležnosti, utvrdi njegovu odgovornost”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da su imenovanja i razrješenja direktora obrazovno-vaspitnih institucija važećom zakonskom regulativom u nadležnosti školskih odbora, te Ministarstvo nema mogućnost direktnog ispitivanja njihove odgovornosti.

“Ovom prilikom apelujemo na sve zaposlene u prosvjeti da se uzdrže od aktivnosti i radnji koje za posljedicu mogu imati stvaranje podjela u društvu, narušavanje ugleda države i funkcionisanje njenog pravnog sistema. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno svom cilju, unapređenju kvaliteta obrazovanja i stvaranju kvalitetnijeg obrazovnog sistema koji mora ostati imun na političke i sve druge uticaje u kojem će prosvjetni radnici svojim djelovanjem biti primjer učenicima i van učionica”, zaključuje se u saopštenju MPNI.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.