DPS podnosi krivičnu prijavu protiv direktora OŠ “Bajo Pivljanin” zbog povrede ugleda države

DPS podnosi krivičnu prijavu protiv direktora OŠ “Bajo Pivljanin” zbog povrede ugleda države

Poslanica Zoja Lalović Bojanić traži reakciju ministarke Demokratska partija socijalista podnijeće krivičnu prijavu protiv Milutina Mirjačića, direktora OŠ “Bajo Pivljanin" zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore, saopštila je poslanica Zoja Lalović Bojanić.

Direktor jedne obrazovno-vaspitne ustanove, koji je javno državu u čijim institucijama je zaposlen, nazvao nepostojećom, najbolji je opis stanja u sistemu prosvjete od 2020. godine, kaže ona, dodajući da je najmanje što očekuju od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija jeste da pokrene postupak za smjenu Mirjačića, ali i da preispita rad ovakvih prosvjetnih radnika u ustanovama koje obrazuju i vaspitavaju mlade i djecu i štete ugledu ove časne profesije.

-O nezavisnosti Crne Gore ništa dobro ne misli ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, jedini visoki državni zvaničnik koji ne čestita najznačajnije državne praznike, pa onda ne treba da čudi ni postupak direktora OŠ “Bajo Pivljanin”. Nažalost, Mirjačić nije izuzetak, on je tipičan izdanak školske reforme “oslobodilaca“ i Vesne Bratić kao njihovog izvođača radova na terenu. Nadamo se da će tužilaštvo ovoga puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić, i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića. Jasno je da su u tom, i mnogim drugim slučajevima, svojim nečinjenjem, ohrabrili mnoge da se rugaju Crnoj Gori, u vjeri da neće snositi nikakve zakonske posljedice - poručila je Lalović Bojanić. 

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.