Backović: Govor Mirjačića je za krivičnu prijavu, vjerujem da te poruke širi i po školi

Backović: Govor Mirjačića je za krivičnu prijavu, vjerujem da te poruke širi i po školi

Direktor JU OŠ "Bajo Pivljanin" Milutin Mirjačić povodom jučerašnje izjave sazlužuje krivičnu prijavu, rekao je u razgovoru za Antenu M bivši ministar prosvjete Slobodan Backović.

 Referendum je bila najveća pljačka u Crnoj Gori. Za mene je Crna Gora republika i nikad je neću priznati kao državu. Nadam se da će referendum biti opet i pokazati da nas je više - bile su, podsjetimo, riječi Mirjačića na jučerašnjem protestu povodom rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici. 

Backović za Antenu M kaže da ga ne iznenađuju izjave sa jučerašnjeg skupa jer je Crna Gora, kako kaže, jedina država gdje se javnim funkcionerima toleriše nepriznavanje njene suverenosti.

"Ono što je krajnje zabrinjavajuće i nedopustivo je da takva osoba, kao ovaj direktor koji je juče govorio, radi sa djecom, da rukovodi kolektivom nastavnika, da sarađuje sa porodicama. Vjerujem potpuno da ovakve poruke širi i u školi, posebno prema djeci", rekao je Backović.

Poslanica DPS-a Zoja Bojanić-Lalović saopštila je da će njena stranka podnijeti krivičnu prijavu protiv Mirjačića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore. 

Da je izjava za krivičnu prijavu mišljenja je i Backović, posebno uzimajući u obzir da je, kako ističe, direktor pedagoški vođa škole i da njegovi stavovi imaju uticaj na formiranje ličnosti kod djece kao i na njihov odnos prema državi.

"Znamo da postoji još ovakvih direktora škola koji su proizvod vremena ministarke Vesne Bratić. Sve nežaljene negativne slike kojima svjedočimo ovih dana u našim školama, a gdje se sve u kranjoj liniji tiče djece, dešavalo se u školama u kojima je direktore poslagala politika Bratić i crkve", mišljenja je Backović. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.