Kontrovezni biznismen Džordž Kotrel izgubio 20 miliona na pokeru u Budvi
DŽORDŽ KOTREL/ - FOTO: PRTSC

Kontrovezni biznismen Džordž Kotrel izgubio 20 miliona na pokeru u Budvi

Kontroverzni milioner Džordž Kotrel izgubio je 20 miliona dolara na prestižnom Triton poker turniru održanom u kazinu Maestral u Pržnu, objavio je britanski Dejli mejl.

Taj medij je objavio da se vjeruje da je igrao protiv kineskih milijardera, holivudskih slavnih ličnosti i nekih od najboljih svjetskih poker zvijezda kada je prokockao ogromnu svotu tokom samo jedne noći.

Triton poker turnir je poznat po visokim ulozima za elitne igrače, a održava se u kazinu Maestral u Budvi sa pet zvjezdica, s hiljadama onlajn posmatrača putem video-strima uživo. Izvori britanskog medija tvrde da su se Kotrelovi veliki gubici dogodili u privatnoj VIP sobi.

– Uprkos tome što je Džordž izgubio toliko novca, izgledalo je da uživa i nije odstupio od stola do sedam ujutro. Do tog trenutka je izgubio 20 miliona dolara (15,7 miliona funti) – objavio je Dejli mejl, pozivajući se na pojedine izvore.

Taj medij je pokušao da kontaktira Kotrela, ali je bio nedostupan za komentar.

Dejli mejl podsjeća da je Kotrel (30) proveo osam mjeseci u američkom zatvoru zbog pranja novca i prevare nakon što je uhapšen 2016. godine, a ukazuje i na važnu ulogu koju je imao tokom Bregzita.

Bio je jedan od savjetnika Najdžela Faraža, bivšeg britanskog i evropskog poslanika i jednog od najglasnijih zagovornika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a bio je zadužen za prikupljanje novca za UKIP (Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva), sve dok nije uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama u julu 2016. U optužnici je navedeno da se 2014. sastao sa tajnim federalnim agentima u Las Vegasu i da je dogovarao pranje miliona dolara novca od droge preko ofšor bankovnih računa. U decembru 2016. postigao je dogovor sa tužilaštvom i odbačeno je 20 tačaka u zamjenu da prizna krivicu za elektronsku prevaru u kojoj je objasnio razne načine kako se može oprati novac. U zatvoru je proveo osam mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.