Izraelska bespilotna letjelica ubila dva pripadnika Hezbolaha
( Foto: Beta/(AP Photo/Ghaith Alsayed))

Izraelska bespilotna letjelica ubila dva pripadnika Hezbolaha

Dva pripadnika libanskog islamističkog pokreta Hezbolah su danas poginula u napadu izraelske bespilotne letjelice u središnjem dijelu Sirije, saopštila je sirijska nevladina Opservatorija za ljudska prava iz Londona.

"Izraelski dron je ispalio dvije rakete na automobil i kamion Hezbolaha kod grada Al-Kusajra u provinciiji Homs, dok su se kretali ka vojnom aerodromu u Al-Dabi, i ubijena su najmanje dva borca Hezbolaha dok su drugi ranjeni", saopštila je Opservatorija koja ima veliku mrežu izvora u Siriji.

Izrael je posljednjih godina izveo stotine napada iz vazduha na ciljeve u djelovima Sirije pod vladinom kontrolom. Tih napada je više posljednjih mjeseci, od početka izraelskog rata protiv palestinskog Hamasa u pojasu Gaze. Od tada su se pojačali i sukobi izraelske vojske i libanskog pokreta Hezbolah, na granici Izraela i Libana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.