Iz Kremlja poručuju: NATO je već u ratu
IZ KREMLJA PORUČUJU: NATO JE VEĆ U RATU/ - SHUTTERSTOCK

Iz Kremlja poručuju: NATO je već u ratu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je NATO već u direktnom sukobu sa Rusijom i da svojom vojnom retorikom Alijansa povećava eskalaciju sukoba u Ukrajini.

On je u intervjuu za list Izvestija nazvao kontradiktornim pozive generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukrajinskim Oružanim snagama dozvoli napad na rusku teritoriju zapadnim oružjem i da se spriječi učešće NATO-a u sukobu.

Na pitanje da li se zahvaljujući takvoj retorici NATO približava direktnoj konfrontaciji sa Moskvom, Peskov je odgovorio da se "NATO ne približava, nego da je već u tome".

- NATO je uvučen u taj sukob, direktno je uvučen. Ali, naša vojska takođe zna šta da radi, nastavlja specijalnu vojnu operaciju kako bi eliminisala sve prijetnje - rekao je Peskov.

Stoltenberg se, kako je dodao, igra vojnom retorikom, prenosi Sputnjik.

- NATO time povećava stepen eskalacije, igra se vojnom retorikom i upada u vojnu ekstazu. Ovo je realnost kojom treba da nastavimo da se bavimo - ocijenio je on.

Istovremeno, portparol ruskog predsednika je istakao da Stoltenbergove riječi ne mogu biti odraz njegovog ličnog stava, pošto je on generalni sekretar NATO-a.

Prethodno je Stoltenberg rekao da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, "to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.