Za jedne stečaj rješenje, za druge katastrofa

Za jedne stečaj rješenje, za druge katastrofa

Sukobljeni stavovi radnika Vektra Boke

Bivši predsjednik Sindikata Vektra Boke Vojo Miljanić je kazao da se grupa od 120 radnika ove kompanije ograđuje od izjava predsjednika NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđa Rajaka koji se zalaže za uvođenje stečaja.

Oni su, kako je saopštio Miljanić, potpisali saglasnost da sva potraživanja naplate prodajom imovine ove kompanije.

- Sadašnjim radnicima Vektra Boke u ovom momentu se duguje 30 ličnih dohodaka, jedan dio četvrte rate po planu reorganizacije i desetak godina radnoga staža. Bivšim radnicima se duguje dio četvrte rate i oko 30 mjeseci doprinosa. Prodajom imovine bismo se najprije naplatili u potpunosti i dio radnika bi stekao pravo da li na redovnu ili prijevremenu penziju. Dio sadašnjih radnika bi naplatio i po 15.000 do 20.000 eura. To su ogromna sredstva za nas i rješavaju našu egzistenciju – poručilo je 120 radnika.

Navode da su u saznanju da Rajak, koga podržava deset do 15 bivših radnika, ide u Podgoricu sa, kako navode, nelegitimnim zahtjevima i neistinitom pričom.

- Pozivamo SDT da ih pozove i da ispita njihove navode o mogućoj prodaji akcija Vektra Boke, i da ispita ko ih finansira, savjetuje i gura ih protiv interesa svih radnika Vektra Boke i građana Herceg Novog i Crne Gore - poručila je grupa od 120 radnika u reagovanju.

Rajak je za danas najavio okupljanje ispred SDT i Vlade radi, kako je naveo, podrške za što brže rješavanje njihovih problema i „spas od pljačkaške grupe“.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.