Primopredaja vlasti u Ulcinju protekla mirno
(Foto: RTCG)

Primopredaja vlasti u Ulcinju protekla mirno

Primopredaja vlasti u Ulcinju protekla je jutros u mirnoj atmosferi. Dosadašnji predsjednik Opštine Omer Barjaktari predao je fotelju Genciju Nimanbeguu koji je sinoć izabran sa 20 odbornika koji su smijenili Barjaktarija.

Barjaktari je saopštio da s ponosom napušta funkciju uvjeren da je radio najbolje što je umio.

“Mnogo toga je urađeno za ove dvije godine, više nego što sam i očekivao. Siguran sam da će to trajno biti zabilježeno. Uspjeli smo da pokrenemo investicijski ciklus od 100 miliona eura u gradu, od komunalne infrastrukture pa do izgradnje hotela sa pet zvjezdica. Oživjeli smo kulturni život, sport, poljoprivredu, turizam... Javna preduzeća koja su dugovala do 20 plata, danas su bez dugovanja. Uspostavili smo sistem gdje su građani povratili vjeru u svoju lokalnu samoupravu i zbog toga sam naročito srećan”, kazao je Barjaktari.

Ostaje žal što nijesu uspjeli da asfaltiraju sve ulice i dodao da će to početi u narednih nekoliko dana.

“Ali,  prosto nije i sve do mene zbog naslijedjenih štetnih ugovora.  Ostavljam na stolu potpisan ugovor za rekonstrukciju ulice Mujo Ulqinaku, sve je spremno za raspisivanje tendera za nastavak bulevara Djerdj Kastrioti Skenderbeg, gotov glavni projekat za drugi bulevar na Ulcinjskom polju sa dvije pristupne saobraćajnice i mnogo toga za naš grad”, kazao je sad već bivši predsjednik opštine.

Kazao je da je danas potpisao odluku o pomoći od 24.000 eura svim školama u Ulcinju.

“Po meni, obrazovanje je kičma svakog društva i jako sam srećan što sam uspostavio tu praksu pomoći našim obrazovnim institucijama, našoj budućnosti”, kazao je Barjaktari.

Novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu poručio je da će predano raditi na razvoju Ulcinja, te da će u toku njegovog mandata biti cijenjen svaki partner. Poručio je da je jedina stvar koja se prekida izdaja, zavist, ljubomora, zloba, žudnja za vlašću i položaju. 

Sinoćnju sjednicu ulcinjskog parlamenta obilježio je incident, kada je ispred sale bačen kako se sumnjalo, suzavac. Policija je nakon toga stigla u Opštinu i nije dozvolila ulazak nikom osim odbornicima. Pojedincima je ukazana hitna medicinska pomoć. U jednom trenutku zgrada je ostala u mraku zbog oštećenja dalekovoda, pa je sjednica prekinuta. 

Danas je iz ODT-a saopšteno da  je u toku izviđaj povodom incidenta na sjednici te da prilikom pregleda sale nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je korišćen suzavac.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.