Đeljošaj: Nastavlja se akcija

Đeljošaj: Nastavlja se akcija "Limitirane cijene"

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj je najavio nastavak akcije "Limitirane cijene".

Kako je na presu nakon sjednice Vlade Đeljošaj poručio, lista je proširena domaćim proizvodima da bi se podržala domaća proizvodnja.

On je najavio kontrolu pridržavanja akcije u trgovinskim lancima.

Akcija će trajati mjesec dana, a nakon tog perioda u odnosu na reakcije i trgovaca i potrošača, razmotriće nove mjere, odnosno nastavak akcije.

- Donijeli smo izmjenu odluke i tokom juna osim onih četiri osnovnih proizvoda, brašno, šećer, ulje i so, biće ograničene cijene proizvoda domaćih prozvođača. Time smo uz podršku od tri miliona koja ide na proizvodnju, željeli da je osnažimo i da smanjimo uvoz - kazao je Đeljošaj.

Ograničene cijene biće na domaći bijeli sir, jogurt, mlijeko sa 2,8 masti, krompir, kupus, jabuka, cijelo pile, džem, jaja, čajna, stiješnjena šunka, pileća prsa, goveđa šunka, sudžuk, suva slanina.

- U narednih 30 dana ćemo provjeriti kako će trgovci reagovati na ovo. Očekujem reakcije da svi domaći proizvodi budu dobro pozicionirani i dostupni trgovinama. Imaćemo kontrole svaki dan i nakon 30 dana vidjećemo koji će biti nove mjere - kazao je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.