Opština Bar: Realizovano izvođenje multimedijalnog projekta “Pogledaj unutar sebe” na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti

Opština Bar: Realizovano izvođenje multimedijalnog projekta “Pogledaj unutar sebe” na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti

Sekretarijat za kulturu Opštine Bar, u saradnji sa NU `Crnogorska ekspertska mreža za održivost i inovacije`, na čelu sa dramskom umjetnicom Žanom Gardašević, organizovao je izvođenje multimedijalnog projekta `Pogledaj unutar sebe` na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti.

Ova dokumentaristička drama otkriva mehanizme nasilja među djecom osnovnoškolskog uzrasta, sa ciljem da utiče na svijest mladih i adolescenata i smanji nivo vršnjačkog nasilja. Kroz video materijale sa ličnim ispovijestima, priča je proširena i na pitanje marginalizovanih društvenih grupa koje su takođe izložene nasilju.

Cilj ovog projekta je da podstakne mlade na promišljanje o sopstvenim postupcima i ponašanju, te da doprinese stvaranju sigurnijeg i inkluzivnijeg okruženja za sve.

Projekat „Pogledaj unutar sebe“ privukao je veliku pažnju javnosti, a sala Doma kulture bila je ispunjena brojnim učenicima barskih škola čije prisustvo je još jednom ukazalo na značaj i potrebu ovakvih inicijativa u našoj zajednici.

Opština Bar će nastaviti da podržava projekte i inicijative koji imaju za cilj izgradnju tolerantnijeg i bezbjednijeg društva, a posebno kroz kreiranje prilika za mlade da kroz predstave, interaktivne radionice i diskusije prodube svoje razumijevanje problema vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.