Spajić optimističan oko IBAR-a: Nadam se skorom zatvaranju poglavlja
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer se sastao sa Mišelom

Spajić optimističan oko IBAR-a: Nadam se skorom zatvaranju poglavlja

Premijer Milojko Spajić sastao se danas u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, a kako je kazao za TVCG, Mišel je pohvalio rezultate Vlade i nada se da će i parlament nastaviti da radi na istom fonu, kao i Vlada.

"Mišelu smo danas predstavili plan i naše rezultate. Čekamo zakone dase usvoje u parlamentu. Mišel je dao apsolutnu podršku Crnoj Gori za dobijanje IBAR-a, a mi se nadamo se pozitivnim signalima i nadamo se da će države članice podržati Crnu Goru da dobije IBAR do kraja juna", kazao je Spajić u izjavi za TVCG. 

Spajić je podsjetio da će se Radna grupa za proširenje u Savjetu EU sastati već 7. juna.

"Tu se nadamo da ćemo dobiti pozitivne signale. Nadam se da će razumjeti specifičan momenat u kom se Crna Gora nalazi i očekujem da se naš veliki rad nagradi", optimističan je premijer.

Upitan kad se očekuje zatvaranje prvih poglavlja za ulazak u Evropsku uniju, Spajić je kazao da se nada da će se se brzo zatvoriti.

"Ne bih da trčimo unaprijed. Prvo da ovu utaknicu pobijedimo", poručio je on. 

Podsjetimo, Spajić boravi danas u radnoj posjeti institucijama EU u Briselu, u susret očekivanom dobijanju pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Tokom boravka u Briselu Milojko Spajić će se sastati i generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo Gertom Janom Kopmanom.

Sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o ovim zakonima zakazana je za utorak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.