Preminuo Kristofer Deloar, direktor Reportera bez granica
Kristofer Deloar (Foto: Guliver/AP/Lewis Joly)

Preminuo Kristofer Deloar, direktor Reportera bez granica

Generalni direktor međunarodne organizacije Reporteri bez granica (RSF) Kristofer Deloar preminuo je danas u 53. godini.

"Tim međunarodnog sekretarijata Reportera bez granica, njegove kancelarije i sekcije, i njihovi upravni odbori, sa dubokom žalošću objavljuju smrt Kristofer Deloara, generalnog sekretara Međunarodne organizacije Reporteri bez granica i generalnog direktora Reportera bez granica, nakon borba sa rakom", objavili su iz RSF-a.

Kako su kazali, Deloar je bio na toj funkciji od 2012. godine i tokom 12 godina transformisao je udruženje, obilježeno ponovnim rastom i uticajem, u globalnog šampiona za odbranu novinarstva. Osnivač Foruma za informisanje i demokratiju od 2018. godine, Deloar je bio neumorni branilac slobode, nezavisnosti i pluralizma novinarstva, na svim kontinentima, u kontekstu informacionog haosa.

Novinarstvo je bilo njegova životna borba, koju je vodio sa nepokolebljivim ubjeđenjem.

"Reporteri bez granica izražavaju najdublje saučešće njegovoj supruzi Perin, njegovom sinu Natanu, njegovim roditeljima i svima koji su mu bliski", kazali su iz te međunarodne organizacije za slobodu medija. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.