Ocijenite kako Džon Travolta priča srpski
Džon Travolta

Tako je to kada Amerikanac postane srbin

Ocijenite kako Džon Travolta priča srpski

Proslavljeni američki glumac u filmu Sezona ubijanja igra Srbina, koji sa svojim prijateljem Amerikancem, koga tumači Robert de Niro, ima nerasčišćene račune nakon rata. Međutim, čini se da je Travolti bilo teško da izgovori i par reči srpskog jezika.

Kada Amerikanac priča srpski to može da zvuči čudno, baš kao u slučaju legendarnog Džon Travolte (John Travolta). Zvezda filmskog hita Brilijantin sa kolegom Robertom de Nirom (Robert De Niro) glumi u filmu Killing season, gde igra Srbina, koji nakon rata i dalje ima nerasčišćene račune sa svojim prijateljem Amerikancem, koga igra de Niro.

Ostaje pitanje da li je slavni Travolta imao učitelja srpskog jezika za potrebe ovog filma ili se, ipak, odlučio da sam savlada Vukov rečnik. Budući da njegovo izgovaranje srpkih riječi nije baš teklo kao po loju, čini se da je Džon jedva izgovorio i dvije rečenice, koje su mu prema scenariju pripale. Poslušajte njegov izgovor našeg jezika u ovom klipu i prosudite sami. 

Da su se reditelji potrudili da što vjernije dočaraju srpsko okruženje, vidi se i po zastavi Srbije, koja se nalazi na zidu kafane, u koju ulazi Travolta da se nađe sa prijateljem Srbinom. 

Džon Travolta je rekao da ga je privukla interesantna priča filma i da je za njega uloga Srbina bila izazov.

(Stil)