Poginuo potpredsjednik Malavija u avionskoj nesreći
Chilima (Foto: Guliver / AP Photo)

Poginuo potpredsjednik Malavija u avionskoj nesreći

Olupina aviona u kojem je bio potpredsjednik Malavija Saulos Čilima pronađena je bez preživjelih, saopštio je predsjednik Lazarus Čakvera.

Saulos Čilima i devet drugih letjeli su unutar zemlje u ponedjeljak ujutro kada je njihov avion nestao sa radara. Vojni avion letio je po lošem vremenu.

Vojnici su pretraživali šumu Čikangava u pokušaju da pronađu avion.

Na brifingu za novinare u utorak, predsjednik Čakvera je rekao da ga je komandant odbrambenih snaga Malavija obavijestio da je operacija potrage i spasavanja završena i da je avion pronađen.

Čakvera je rekao da je "duboko tužan i žao" što je obavijestio stanovnike Malavija o užasnoj tragediji.

On je rekao da je spasilačka ekipa pronašla letjelicu potpuno uništenu, prenosi BBC.

Potpredsjednik i predsjednik dolaze iz različitih partija, ali su se njih dvojica udružili kako bi formirali savez tokom izbora 2020.

Avion s potpredsjednikom Malavija trebalo je da sleti na aerodrom u Mzuzu na sjeveru zemlje. Predsjednik je zbog incidenta otkazao zakazani put za Bahame.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.