Volkov: Veljoviću ugrožen život, a policija isljeđuje ljekare
Foto: Dragan Mijatović/Pobjeda

Volkov: Veljoviću ugrožen život, a policija isljeđuje ljekare

Stanje u državi je zaista zabrinjavajuće kada smo došli u situaciju da se policija počela baviti medicinom i uslovima liječenja pacijenata, da saslušavaju ljekare Kliničkog centra na okolnosti smještaja i liječenja bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića – upozorio je za Pobjedu Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Veljović je uhapšen 24. jula 2023. godine pod sumnjom da je 2020. postao član kriminalne organizacije koju je 2018. formirao Aleksandar Mrkić radi šverca cigareta. On je od tada u pritvoru. Mrkić je u bjekstvu.

Veljović je zbog teškog zdravstvenog stanja 20. maja prevezen u Klinički centar Crne Gore.

Vijesti su objavile da službenici policije istražuju da li u sistemu Kliničkog centra postoje zloupotrebe u radu pojedinih ljekara, na osnovu čijih konzilijarnih izvještaja se Veljović 22 dana nalazi u bolnici i zašto je prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju, koja nije zadužena za tretman njegovog oboljenja. Za policiju je sporan i boravak Veljovića u posebnoj sobi, iako je praksa da pritvorenici i zatvorenici borave u posebnim prostorijama, odvojeno od ostalih pacijenata.

Volkov poručuje da je isključivo zdravstveno stanje njegovog branjenika razlog za njegovu hospitalizaciju, a nikako uticaj bilo koje osobe u Kliničkom centru ili van njega.

- Da li nadležni organi smatraju da i Veselin Veljović ima pravo na život i zdravstvenu zaštitu i da su ta prava zajamčena Ustavom. Ovo je klasičan pritisak na ljekare i medicinsko osoblje Kliničkog centra kako bi se Veljoviću promijenio zdravstveni tretman. Hoće li uspjeti u tome vidjećemo, ali će svakako oni koji vrše pritisak nositi i odgovornost ako zbog promjene režima liječenja, usljed pritiska, dođe do daljeg narušavanja zdravlja Veselina Veljovića - naglasio je Volkov.

On upozorava da je život Veselina Veljovića ugrožen.

- I umjesto da se nadležni zapitaju da li su odgovorni za ćutanje i neukazivanje na takvo zdravstveno stanje, mi imamo situaciju da se ljekari isljeđuju na okolnosti liječenja i smještaja mog branjenika – kazao je Volkov.

Ponovio je da je njegovom klijentu ozbiljno narušeno zdravlje i da odbrana mjesecima ukazuje na to.

- Zarad istine - Veljović je hospitalizovan zbog lošeg opšteg stanja. U takvom stanju, da je nastavljeno liječenje u UIKS-u, Veljović bi bio životno ugrožen. Dalje liječenje će vjerovatno iziskivati i operativnu intervenciju, koja se ne može obaviti u Crnoj Gori – naglasio je Volkov.

Nove vlasti Veljovića terete da je 25. decembra 2020. Mrkiću dojavio da će policija pretresti prostorije koje koristi član njegove kriminalne organizacije Mujo Nikočević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.