Kina ugasila požar kišom iz vještačkih oblaka

NAKON VIŠEDNEVNIH NAPORA VATROGASACA

Kina ugasila požar kišom iz vještačkih oblaka

Požar u sjevernoj kineskoj provinciji Šansi ugašen je poslije višednevnih napora vatrogasaca, i to uz pomoć vještačke kiše koja je stvorena tehnikom "sijanja oblaka", saopštile su lokalne vlasti.

Vatrogasci su u gašenju naišli na poteškoće zbog strmog terena, visokih temperatura i vjetra, zbog čega su lokalne vlasti u subotu uveče odlučile da sprovedu operaciju „sijanja oblaka“ kako bi da bi izazvale kišu, prenosi kineska agencija Sinhua.

U operaciji gašenja požara, koji je izbio u srijedu, učestvovalo je više od 2.200 vatrogasaca sa tehnikom, saopštio je štab za vanredne situacije grada Linfen.

Požar u planinskoj šumi u okrugu Anze najvjerovatnije je prouzrokovao udar groma.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.