Kovačević: Mračni centri moći opet iskonstruisali priču
Marko Kovačević

Kovačević: Mračni centri moći opet iskonstruisali priču

Prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu namjerno se izostavlja u svim medijima ili se proglašava nebitnim to što sam akcenat stavio na potrebu za pomirenjem i na strpljenju da se to pomirenje ostvari, na otvorenom srcu i želji da budemo braća ali sa jasnom naznakom da ćemo i dalje biti spremni da branimo naše svetinje od onih koji su već jednom pokušali da ih otuđe. To je saopštio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Bilo je brojnih reakcija na izjavu Kovačevića koji je, tokom govora na obilježavanju 166. godina od bitke na Grahovu, rekao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

Kovačevićevo obraćanje prenosimo integralno. 

"Naravno opet su mračni centri moći morali da potroše nekoliko dana da iskonstruišu priču, pripreme kontekst onako kako im odgovara, da započnu medijsku halabuku i hajku. U svemu tome najlakše je izabrati onoga ko je odavno postao meta takvih centara moći pa se onda ne mora dodatno voditi računa o istini, kontekstu, događaju koji se obilježava, onima koji u tom obilježavanju ometaju vjerske obrede i provociraju.
Nadležni organi ne vode računa ni o tome što u neposrednoj blizini kod provokatora puštaju lice koje je uputilo prijetnje meni i mojoj porodici, koje je došlo iz dijaspore a nije privedeno da se izjasni o prijetnjama koje mi je uputilo nego se dovodi na Grahovac da bude u mojoj neposrednoj blizini u kojoj možda i može ostvariti te prijetnje. Sve to je bilo i ostalo nevažno. Važno je samo dovesti sve u neki drugi kontekst kao i mnogo puta do sada. Namjere se svakako tiču nečega drugog i vrijeme će ih lako otkriti.
Ja ću samo napomenuti da nisam pominjao ni Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu, Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom.
Prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu namjerno se izostavlja u svim medijima ili se proglašava nebitnim to što sam akcenat stavio na potrebu za pomirenjem i na strpljenju da se to pomirenje ostvari, na otvorenom srcu i želji da budemo braća ali sa jasnom naznakom da ćemo i dalje biti spremni da branimo naše svetinje od onih koji su već jednom pokušali da ih otuđe", kazao je Kovačević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.