Milatović: O Spajiću su najbolje rekli građani Budve, mnogi lideri su Crnu Goru pretvorili u dječije igralište

Milatović: O Spajiću su najbolje rekli građani Budve, mnogi lideri su Crnu Goru pretvorili u dječije igralište

Mnogi politički lideri su Crnu Goru pretvorili u dječije igralište - neodgovornim porukama i netransparentnim ponašanjem. To mora da prestane ukoliko zaista suštinski želimo da napravimo zemlju istinske vladavine prava i kvalitetnijeg života za građane - rekao je predsjednik Jakov Milatović odgovarajući na pitanje novinara što misli o optužbama premijera Milojka Spajića koji smatra da on opstruira evropski put i da mu u tome pomaže ministar pravde Andrej Milović.

Moramo, kaže, imati odgovornije i transparentnije ponašanje onih koji obnašaju najviše funkcije u Crnoj Gori.

- Uključujući i predsjednika Vlade. Mislim da su o njemu i njegovoj dosadašnjoj politici najbolje rekli građani Budve. Građani su oni koji najbolje vide stvari - istakao je Milatović.

Kazao je da je PES napustio kada je vidio da je pokret odstupio od nekih vrijednosnih stavova.

- Ali čini mi se da sam u svemu do sada uvijek imao na umu interes države i svih njenih građana - za razliku od mnogih koji svakodnevno politički trguju stvarima koje nijesu dobre za Crnu Goru - dodao je on.

Kada je riječ o ministru Andreju Milovicu, kaže da se neće miješati jer je to stvar.

- Važno je da taj proces bude otvoren i da građani o tome budu informisani. Crna Gora je umorna od neodgovornosti i netransparentnosti - poručio je Milatović.

U odnosu na IBAR zakone koje je vratio nazad Skupštini - rekao je da će to učini za svako rješenje za koje smatra da ima odlike neustavnosti.

- Ja ne mogu nijedan zakon da u potpunosti stopiram. Upravo u tom smislu bih uputio apel i na poslanike koji su prije par godina govorili da su zakonske promjene koje se tiču Sudskog savjeta ustavni udar na državu - a koji su ovog puta podržali - da makar pročitaju ono što su tada govorili o tom zakonskom rješenju. Mislim na poslanike trenutne parlamentarne većine - podvukao je Milatović.

On se osvrnuo i na Nacrt zakona o medijima poručujući da misli da se tim zakonskim rješenjem Javni servis pokušava poklopiti partijskom i političkom trgovinom.

- Mislim da to nije dobro za Javni servis, a ni demokratski razvoj Crne Gore. Svako ko to želi da uradi - ne misli dobro Crnoj Gori - dodao je Milatović.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.