Crna Goro, skidaj gaće

Crna Goro, skidaj gaće

Gledali smo scene, đe ispod reklamnog suncobrana, skoro pa po uzoru na Kusturicinu režiju javašluka, do juče niko i ništa, a u zadnje vrijeme jedan od najvećih neprijatelja Crne Gore, drži besjedu junacima sa Grahova. Tuga. Nije juče ostalo neprevrnutog groba naših predaka, ali ni većeg upozorenja našim potomcima.

Da ostavimo po strani, koliko god ne dolikuje 21. vijeku, tužilaštvo. Ono odavno samo broji čokote loze i popisuje sanitarije. Ostavimo po strani i ANB jer nacionalna bezbijednost nije njihov posao. Više ih interesuje ko sa kim liježe. Zaboravimo na tren policiju koja nema veze sa ovim, tamo detektor laži ne prolazi ni portir. Pustimo i predsjednika vlade jer ima važnije, ekonomske teme, nacionalizmom se ne kupuju glasovi, a Predsjednik države pored zakonske, ima i još jednu vrstu ograničenosti, ograničenja, izvinite.

Ajde da vidimo što ćemo sa Srbima? U njihovo ime se prijeti narodu koji oni smatraju bratskim. U njihovo ime najveća kukavica srpskog naroda prijeti njihovim prijateljima i komšijama. Što ćemo kad Srbima bude dosta da se zbog zadriglih funkcionera osjećaju kao građani drugog reda? Kad dojadi da spuštaju pogled na ulici svakog puta kada se obrati jedan od “njihovih” predstavnika, kad dojadi i koljenica i pipun i svinjetina? Zbog Marka Kovačevića i njegovih otaca se svako malo izglasava rezolucija o genocidu.

Što ćemo sa Bošnjacima i Muslimanima? Nijesu li previse bili Turci u njihovoj zemlji? Zaboravili smo to evo četiri godine, ali Crna Gora jeste multietnička i multikonfesionalna država. Nije samo zemlja zauvijek ugroženih Srba i ratobornih četnika. Vjerujem da nije.

Što ćemo, namjerno na kraju, sa crnogorcima kojima svaki dan još neko dolije po kap u odavno punu čašu? Što ćemo kad sjutra nekom bude dosta svega, kad nam svima bude dosta Marka Kovačevića i njemu sličnih izdajnika svega prvo ljudskog, onda crnogorskog, pa i srpskog?

Kad već bude kasno će biti nevažne i loze i sanitarije, i ko sa kime liježe i kad će dodatnih 150 eura za nova polovna kola . Biće kasno za IBAR za koji do juče niko nije čuo, EU i rekonstrukciju unaprijed propale Vlade. Biće kasno da puštite sve crnogorsko što ste pohapsili, a što je Crnu Goru čuvalo pa je zato i pohapšeno.

Nije Marko Kovačević kriv, država ga je pustila da joj pokaže srednji prst, juče joj je pokazao i ono što srednji prst predstavlja i sve što država sad može da uradi jeste da klekne.

Piše: Marko Bulatović

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.