Crnogorcima 11 medalja u Budimpešti

Crnogorcima 11 medalja u Budimpešti

Sjajan nastup naših kik boksera na Svjetskom kupu Crnogorski kik bokseri nastup na Svjetskom kupu u Budimpešti završili su sa 11 medalja – po četiri zlatne i srebrne i tri bronzane. Zlatnim odličjima okitili su se stariji juniori Viktor Dukić i Fariz Dacić i mlađi juniori Jovan Lipovina i Sultan Imeri.

Dukić je u disciplini lou kik, u finalnom meču kategoriji preko 91 kilogram, pobijedio takmičara iz Srbije. Prethodno je bio bolji od predstavnika Bugarske. Dacić (Lou kik, do 57) obje pobjede ostvario je nad kik bokserima iz Mađarske. Lipovina (Lou kik, do 57) do prvog mjesta stigao je sa tri trijumfa. Redom je slavio protiv boraca iz Srbije, Ukrajine i Slovačke.

Imeri (Lou kik, do 57) u prvom kolu savladao je Moldavca, potom Izraelca, da bi u meču za zlato bio bolji od druga iz reprezentacije Isaha Tarhaniša. Srebrna odličja, osim Tarhaniša izborili su stariji junior Ishak Agović (Lou kik, do 75), junior Daris Orahovac (kik lajt, preko 94) i mlađa juniorka Slađana Božović (K1, do 56).

Najbolji crnogorski kik bokser Nemanja Čađenović (Lou kik, do 71) ovog puta se morao zadovoljiti bronzanom medaljom, koje su pripale još mlađim juniorima Damiru Agoviću (Lou kik, do 71) i Milošu Vojinoviću (Lou kik, do 81).

Dobre nastupe imali su i seniori Viktor Borozan i Nikola Marinković i stariji juniori Nikola Jovetić i Ehad Dautović, ali su nadmetanje završili bez medalje.

Na Svjetskom kupu u Budimpešti učestvovalo je više od 2.300 takmičara iz 50 država.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.