Borovinić Bojović: Sponzor inicijative o rušenju vlasti je DPS Mila Đukanovića
Jelena Borovinić Bojović

"O neozbiljnosti inicijative govori i to da je poslata klubovima većine poslanika"

Borovinić Bojović: Sponzor inicijative o rušenju vlasti je DPS Mila Đukanovića

Činjenica da je o razrešenju gradonačelnice i skraćenju mandata Skupštini poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije, rekla je Borovinić Bojović

Inicijativa koju su pokrenuli SD-SDP-LP formalno može ući u skupštinsku proceduru tek kada dobije potreban broj potpisa, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada.

"Politički sponzor inicijative da se sruši demokratska vlast u Podgorici je DPS Mila Đukanovića, a SD-SDP-LP su u ovom slučaju "sakupljači potpisa" odnosno kuriri DPS-a. Činjenica da je inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije. Demokratska vlast u Podgorici je dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki. I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo "pobrkani lončići". Ipak, sve je manje prostora za "žmurke" i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS "krije" iza još nekih osim Sd, Sdp i LP", saopštila je Borovinić Bojović.

U svakom slučaju važno je da Podgorica dobije rasplet situacije, navodi Borovinić Bojović. 

"Pred odbornicima aktuelne većine je jasan izbor- ili će biti u službi građana i napraviti dogovor unutar demokratske većine da se nastavi sa radom, ili će tastere pritisnuti po želji DPS koji je od strane građana poslat u opoziciju. Sve one koji su služili kratkoročnim interesima DPS-a, javnost pamti samo po tome što ih je poslala u politički zaborav", poručila je Borovinić Bojović. 

saopštila je Borovinić Bojović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.