Ambasada Turske o izjavi Kovačevića: Neprihvatljive uvredljive opaske o Turcima i Crnogorcima

"NEGATIVNA UPOTREBA IZRAZA "TURCI" , ČAK I SA ISTORIJSKIM REFERENCAMA, JE PRILIČNO ŽALOSNA"

Ambasada Turske o izjavi Kovačevića: Neprihvatljive uvredljive opaske o Turcima i Crnogorcima

Iz Ambasade Turske u Crnoj Gori reagovali su povodom izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića tokom obilježavanje godišnjice bitke na Grahovcu.

Neprihvatljive su uvredljive opaske o Turcima i Crnogorcima, koje su nedavno objavljene u štampi. Negativna upotreba izraza "Turci", čak i sa istorijskim referencama, je prilično žalosna“, poručili su iz Ambasade Turske u objavi na mreži X.

Takođe, iz Ambasade su pozdravili reakcije predsjednika Milatovića i premijera Spajića. 

„Nadamo se da rasizam, islamofobija i ksenofobija, koji prijete cijelom evropskom kontinentu, neće naći utočište u Crnoj Gori. Nastavićemo da podržavamo etničku i vjersku harmoniju i toleranciju u Crnoj Gori, kao i do sada“, istakli su iz Ambasade Turske. 

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.