Dirljiv oproštaj Nejla Harisa od prerano preminulog crnogorskog golmana

Dirljiv oproštaj Nejla Harisa od prerano preminulog crnogorskog golmana

Vidjeli smo se prošlog četvrtka na terenu i imao je ogroman osmijeh na licu, bio je mnogo uzbuđen što će te večeri otići da vidi porodicu u Crnoj Gori. Blistao je. Branio je odlično za reprezentaciju protiv Belgije, bio na vjenčanju svog brata... Bio je tako ponosan – rekao je Haris

Trener Milvola odao počast Matiji Šarkiću: Razoreni smo, ne mogu dovoljno da ga pohvalim kao čovjeka i profesionalca

Fudbalski svijet je u šoku zbog prerane smrti Matije Šarkića, crnogorskog golmana koji je u subotu preminuo u 27. godini.

Danas mu je na klupskom sajtu počast odao Nejl Haris, trener Milvola, posljednjeg kluba za koji je igrao Šarkić.

- Naše misli su sa Matijinim roditeljima i braćom. Imali su divnog sina i divnog brata koji je bio zaista brižan, dobar čovjek. Dobio sam poziv u subotu u sedam ujutro i kad je tako znate da vijest neće biti pozitivna, ali ne možete nikad ni da zamislite kako možete da budete razoreni kada saznate da je tako dobar čovjek u tako mladim godinama izgubio život – rekao je Haris.

- Riječima je teško objasniti taj osjećaj. Sve sam doživio vrlo emotivno jer imam 22-godišnjeg sina, Matija je bio samo nekoliko godina stariji. Svako ljudsko biće, svaki navijač Milvola, pogođen je ovim. Vijest koja je slomila porodicu i naš fudbalski klub – dodao je Haris.

Endi Maršal, trener golmana, bio je prva osoba u klubu koja je saznala za Šarkićevu smrt. Njih dvojica imala su dobar odnos jer je Maršal radio sa Šarkićem u Aston Vili i Birmingem sitiju prije nego što su im se prošlog ljeta u Milvolu ponovo ukrstili putevi.

Iz Milvola navode da su Maršal i Haris od subote u kontaktu sa Šarkićevom porodicom.

- Maršal je bio veoma blizak sa njegovom porodicom. Matijin tata nije bio samo ponosan otac, već i vrlo važan savjetnik u njegovoj karijeri. Znam da se u velikoj mjeri oslanjao i na svoju braću i slijedio njihove savjete. Endi je bio blizak sa familijom jer ga je trenirao dok je bio još mlađi, zatim i u našem kluba. On ih je prvi pozvao i razgovarao, prenio naše izraze saučešća. Ovo su vrlo teški trenuci za njega, naravno i za cijeli klub – naveo je Haris.

Trener kluba iz Londona istakao je Šarkićevu radnu etiku i ,,blistav osmijeh“, i dodao da će Milvol odavati poštu našem golmanu narednih sedmica i mjeseci.

Klub je pokrenuo onlajn knjigu žalosti za sve koji žele da odaju počast Šarkiću, a na stadionu navijači ostavljaju cvijeće i uspomene na Matiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.