Izraelska vojska tvrdi da ima operativnu kontrolu nad 70 posto Rafaha

Izraelska vojska tvrdi da ima operativnu kontrolu nad 70 posto Rafaha

Izraelske snage također tvrde da okupacijom Filadelfijskog koridora duž granice Gaze i Egipta, sprečavaju raketne napade iz Rafaha Izraelska vojska je u ponedjeljak objavila da ima operativnu kontrolu nad oko 70 posto grada Rafaha na jugu Pojasa Gaze i da ima za cilj da završi svoju vojnu operaciju na tom području u roku od nekoliko sedmica, prenosi Anadolu.

- U proteklih 40 dana, 162. divizija je izvodila kopnene manevre u Rafahu i postigla je potpunu operativnu kontrolu nad oko 60-70 posto grada - javila je Izraelska agencija za radiodifuziju.

Trenutne vojne ofanzive koncentrirane su u naselju Tel al-Sultan i istočnom dijelu naselja Shabora, javlja isti izvor.

Izraelske snage također tvrde da okupacijom Filadelfijskog koridora duž granice Gaze i Egipta, sprečavaju raketne napade iz Rafaha.

Takođe se navodi da je izraelska vojska otkrila više od 200 tunelskih otvora i 25 kompletnih tunela na tom području.

Izraelska vojska predviđa da će završiti svoju operaciju u Rafahu u roku od nekoliko sedmica i čeka političke direktive o tome da li da ostane u tom području ili da se povuče.

Hamas još nije komentirao ove tvrdnje izraelske vojske.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.