Putin: Pokušaji Zapada da izoluje Rusiju su propali
Vladimir Putin

Ruski predsjednik u članku za sjevernokorejski list

Putin: Pokušaji Zapada da izoluje Rusiju su propali

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da su pokušaji Zapada da obuzda i izoluje Rusiju propali.

“Naši protivnici nastavljaju da snabdijevaju neonacistički režim u Kijevu novcem, oružjem i obavještajnim podacima, dozvoljavajući i zapravo podstičući upotrebu modernog zapadnog oružja i opreme za napad na rusku teritoriju. I to najčešće – u očigledno miroljubive svrhe. Prijete da će poslati svoje vojne kontingente u Ukrajinu“, naveo je Putin u članku za sjevernokorejski list Nodong Sinmun, čiji je tekst u ponedeljak objavila pres-služba Kremlja.

Istovremeno, dodao je ruski lider, zapadne zemlje pokušavaju da iscrpe rusku ekonomiju novim sankcijama i izazovu porast društveno-političke napetosti unutar zemlje.

“Ali koliko god se trudili, svi njihovi pokušaji da obuzdaju i izoluju Rusiju su propali“, poručio je Putin.

On je podsjetio da Rusija povećava svoj ekonomski potencijal – u zemlji se razvijaju industrija, tehnologija, infrastruktura, a postignut je napredak i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

Putin je naveo i da je Rusija uvijek podržavala i podržavaće DNRK i “herojski korejski narod u suprotstavljanju agresivnom Zapadu“, u njihovoj borbi za nezavisnost, identitet i pravo da izaberu sopstveni put razvoja.

“Raduje me što su naši korejski prijatelji, uprkos dugogodišnjem ekonomskom pritisku, provokacijama, ucjenama i vojnim prijetnjama iz Sjedinjenih država, podjednako efikasni u odbrani svojih interesa“, naveo je Putin u autorskom tekstu.

Ruski lider je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju kako bi se međunarodni odnosi učinili demokratskim i stabilnijim.

“Da bi se to postiglo, ruske vlasti će razviti alternativne mehanizme trgovine i uzajamnih nagodbi koje Zapad ne kontroliše i zajedno će se oduprijeti nelegitimnim jednostranim ograničenjima. I u isto vrijeme da izgradimo arhitekturu jednake i nedjeljive bezbjednosti u Evroaziji“, zaključio je Putin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.