Stiže novi tropski talas, biće do 40 stepeni

Stiže novi tropski talas, biće do 40 stepeni

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

"Narednih dana, očekuje se dodatan priliv toplog vazduha, topla advekcija sa sjevera Afrike, što će usloviti u Crnoj Gori izuzetno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha u najtoplijim predjelima, dakle, u Zetsko-bjelopavličkoj ravnici, će vjerovatno dostići 40°C", kazala je Mirković. 

Pik ovog talasa, kako je istakla, očekuje se negdje od četvrtka-petka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

Danas i narednih dana ćemo imati izuzetno visoke vrijednosti UV-indeksa. Danas preko 8,5 UV jedinice i svakako je neophodno skratiti boravak na suncu u periodu između 11 i 16 časova, upozorava Mirković. 

Od četvrtka se povremeno očekuje mala i umjerena oblačnost. U subotu, po podnevnim satima, u planinskim predjelima, prvenstveno na sjeveru, ponegdje uz umjereni poveća razvoj oblačnosti, lokalno se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Do subote je stabilno izuzetno toplo, svakodnevno toplije vrijeme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.