MUP mijenja latinicu u ćirilicu na automobilima?

MUP mijenja latinicu u ćirilicu na automobilima?

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije nije odgovoreno na pitanje M portala da li je planirana zamjena latiničnog natpisa "Policija" u ćirilični na svim vozilima ove službe.

Prema nezvaničnim informacijama kojima M portal raspolaže, promjena latiničnih natpisa "Policija" u ćirilične je ideja ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića na kojoj istrajava bez obzira na sugestije koje je dobio iz sopstvenog kabineta da to ne treba raditi, posebno u opštinama u kojima dominira stanovništvo manjinskih naroda.

Navodno, ministar Šaranović je o ovome razgovarao i sa premijerom Milojkom Spajićem, koji mu je rekao da ga to ne zanima i da radi onako kako misli da je najbolje.

Prema izvorima M portala, grafička rješenja za promjenu latničnih u ćirilične natpise su već spremna, a jedini kompromis koji je Šaranović spreman da napravi je da automobili budu "podijeljeni" - sa jedne strane će "Policija" biti ispisano ćirilicom, a sa druge latinicom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.