Injac: Uskoro međunarodni konkurs za rekonstrukciju “Podgoričanke” na trgu i prvi rooftop sa restoranskom terasom

Injac: Uskoro međunarodni konkurs za rekonstrukciju “Podgoričanke” na trgu i prvi rooftop sa restoranskom terasom

Nakon više mjeseci posvećenog rada, uskoro će biti raspisan međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje rekonstrukcije robne kuće ,,Podgoričanka’’.

Kako stoji u konkursnom zadatku koji raspisuje Služba glavne gradske arhitektice ,,u cilju razvoja preduzetništva po ugledu na svjetske centre, stvorila se potreba da Glavni grad strateški razmišlja o razvoju preduzetništva, koristeći benefit novih tehnologija, a sve u cilju razvijanja javnih politika koje će Podgoricu učiniti konkurentnom na polju rješavanja lokalnih problema kao i razvijanja vještina i znanja koji su neophodni i aktuelni za današnje tržište rada.

“Buduća namjena ,,Podgoričanke” podrazumijeva mjesto koje objedinjuje preduzetničku energiju i inovacije na teritoriji Glavnog grada, omogućavajući ljudima da započnu i vode svoje biznise. Kao simbol preduzetništva glavnog grada, mjesto gdje se srijeću nove ideje i pretvaraju u biznis. Socijalizacija je još jedan važan faktor ovakvog prostora, gdje pojedinci, digitalni nomadi, freelanceri, programeri neće raditi u izolaciji već će imati dovoljno privatnosti u prostoru koji dijele, a svi ce biti dio jedne zajednice koja dijeli iste poslovne izazove gdje mogu da saradjuju i rastu, i imaju raznovrsnost ponuda gdje se naravno radja prostor za nove biznis ideje i zaposljavanja”, navode iz Glavnog grada.

Centralni Trg konačno dobija svoj prvi rooftop sa restoranskom terasom

Pored co-working prostora, objekat će, navode oni, biti otvoren za naše sugrađane kroz različite sadržaje.

“Prizemlje objekta je planirano da dominantno dobije ulogu javnog prostora koji će služiti kao produžetak centralnog gradskog trga. Stvoriće se multifunkcionalan prostor, u potpunosti otvoren za naše sugrađane, ali i turiste u kojem će imati priliku da uživaju u koncertima, književnim večerima, otvorenoj kafeteriji i prostoru opredjeljenom za prodaju lokalnih tradicionalnih proizvoda. Novost je da će i centralni trg dobiti svoj prvi roof top sa restoranskom terasom”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.