Sudski savjet donio odluku o izboru kandidata za sudije osnovnih sudova sjeverne regije

Sudski savjet donio odluku o izboru kandidata za sudije osnovnih sudova sjeverne regije

Nakon sprovedenog postupka i utvrđene Rang liste, Sudski savjet je donio odluku da se za kandidate za sudije osnovnih sudova sjeverne regije izaberu Danka Čović, Tomo Zečević i Marija Radonjić.

- Na osamnaestoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj 18. juna 2024. godine, Savjet je obavio intervju sa kandidatima prijavljenim na Javni oglas broj 01-8661/23 od 25.12.2023. godine, za izbor 10 kandidata za sudije osnovnih sudova sjeverne regije, a koji su shodno zakonskoj proceduri ostvarili potreban broj bodova na testiranju, odnosno imaju utvrđenu ocjenu na pravosudnom ispitu, i to sa: Anom Bulatović, Tomom Zečevićem, Marijom Radonjić i Dankom Čović - piše u saopštenju Sudskog savjeta.

Savjet je, dodaje se, donio odluku o izboru Jelene Đukanović Perović za sudiju osnovnog suda, i istovremeno je rasporedio u Osnovni sud u Nikšiću.

- Na osnovu konačnog predloga ocjena Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke za izabrane kandidate za sudije Privrednog suda Crne Gore, Savjet je utvrdio ocjene za Jelenu Radović Ivanišević, Itanu Folić i Darka Bulatovića. Ujedno donijete su odluke o njihovom izboru za sudije Privrednog suda Crne Gore - kazali su iz Savjeta.

Izvor:POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.