DPS, SD i URA predali zahtjev: Traže kontrolno saslušanje Novovića

DPS, SD i URA predali zahtjev: Traže kontrolno saslušanje Novovića

Članovi Odbora za bezbjednost iz redova Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Građanskog pokreta URA-Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić predali u proceduru zahtjev za kontrolno saslusanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Kako se navodi u zahtjevu u koji je CdM imao uvid, oni traže saslušanje Novovića kako bi se ispitalo postupanje SDT-a u slučaju osnovanih sumnji na stvaranje mreže za krijumčarenje cigareta.

1652646916vladimirnovovicglavnispecijalnituzilaccrnegore18032022sv2023i600x4501

“Imajući u vidu sadržaj tekstova na portalu Liberats press u kojima su objavljeni transkripti SKY komunikacije iz kojih se može zaključiti  da se u Crnoj Gori stvarala mreža za krijumčarenje cigareta, te da se u razgovorima pominju sadašnji i dva bivša premijera, a da u odnosno na pomenute trasnkripte SDT nije postupao cijelu godinu sve do njihovog javnog objavljivanja, smatramo neophodnim da se organizuje saslušanje Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu”, navodi se u zahtjevu.

Prema izjavi Novovića, tek je objavljivanje transkripata u medijma iniciralo reakciju nadležnih prgana i to punu godinu dana od saznajna da postoje sumnje u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe koja čini krivična djela.

“Mišljenja smo da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na Libertasu ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu, da se očekuju odgovori zašto su nadležni u SDT-u držali u fioci dva dokumenta, ali i ko iz sistema vlasti angažovao pripadnika Uprave policije da obezbjeđuje i vozi lice, koje se spominje u trasnkriptima, a za koje se kasnije utvrdilo da je lažni američki diplomata”, ističe se

SASLUANJESUDIJE

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.