Šurbatović: Tražićemo kazne za Hrvatsku i Albaniju, po cijenu učešća na EP
JOVAN ŠURBATOVIĆ/ -FOTO: FSS

Šurbatović: Tražićemo kazne za Hrvatsku i Albaniju, po cijenu učešća na EP

Navijači Hrvatske i Albanije su horski pjevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja je okončana rezultatom 2:2.

Fudbalski savez Srbije (FSS) će od Evropske fudbalske unije (UEFA) tražiti najstrože moguće kazne za FS Hrvatske i Albanije zbog povika "Ubij Srbina" koji su se čuli tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu, rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Navijači Hrvatske i Albanije su horski pjevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja je okončana rezultatom 2:2.

- Skandalozno. FSS će zahtijevati od UEFA da preduzme sankcije, po cijenu da ne nastavimo EURO. Ovo zahtijeva najteže sankcije uz napomenu, da se ne ponovi - rekao je Šurbatović u direktnom uključenju za Radio Televiziju Srbije.

Uslijedilo je pitanje novinara da li će UEFA reagovati zbog skandaloznih povika.

- Sigurni smo da hoće. Želimo da zahvalimo UEFA, jer je reagovala zbog skandaloznog ponašanja novinara sa Kosova i Metohije i oduzela mu akreditaciju - dodao je Šurbatović.

Generalni sekretar je zatim rekao kako će FSS pristupiti.

- Uputićemo apel UEFA, ne želimo da se politizuje prvenstvo. Želim da zahvalim našim navijačima. I mi smo kažnjeni, zbog izolovanih slučajeva. Naša publika je bila bolja od ostalih. Kažnjeni smo zbog jednog čovjeka, pojedinca, mi smo tražili da se individualizuje odgovornost. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda. Želim da zahvalim navijačima na sjajnoj podršci protiv Engleske - istakao je Šurbatović.

Apelovao je Šurbatović da se srpski navijači ponašaju gospodski do kraja EP.

- Mi smo narod otvorenog srca. Apelujem na naše navijače da budemo gospoda, kao što to i jesmo i kao što smo bili protiv Engleske. Isto tako, zahtijevaćemo da UEFA najstrožije kazni saveze Albanije i Hrvatske. Takvim stvarima nije mjesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo u tome. Ako UEFA ne bude kaznila izgrednike, razmislićemo šta ćemo dalje. Očekujemo rigorozne kazne - zaključio je Šurbatović u uključenju za RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.