Mladi crnogorski odbojkaški trener Pavle Drecun preuzeo Takovo sa kojim će debitovati u ulozi prvog trenera

Mladi crnogorski odbojkaški trener Pavle Drecun preuzeo Takovo sa kojim će debitovati u ulozi prvog trenera

Osjećam da sam spreman za taj korak

Nakon 13 godina kaljenja, kroz brojne klubove i reprezentativne selekcije, u ulogama statističara, skauta i posljednjih šest sezona pomoćnog trenera, za Pavla Drecuna je kucnuo čas za iskorak u trenerskoj karijeri. Mladi crnogorski odbojkaški stručnjak je dobio povjerenje muškog srpskog superligaša Takova, pa će na klupi tima iz Gornjeg Milanovca u idućoj sezoni debitovati u ulozi šefa stručnog štaba...

- Iskreno, već dvije-tri godine sam dosta razmišljao o tome. Osjećam da sam spreman za taj korak. Do ovog trenutka mi se nije ukazivala prilika da to uradim. Takovo je jedini klub koji je imao hrabrosti da mi pruži šansu da budem prvi trener, jer sam do sada bio pomoćni. Trebao im je neko mlad i ambiciozan, ko će puno da radi. Vjerujem da su to i dobili – kaže Pavle Drecun za Pobjedu.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Crne Gore (ima osvojeno zlato na Balkanskom prvenstvu 2009. godine), kao statističar je radio u skoro svim crnogorskim selekcijama, računajući i mušku i žensku seniorsku. Radio je isti posao u Budvanskoj rivijeri i rumunskom Targovištu, a kao pomoćnik je radio u mnogim inostranim klubovima, kao što su Al Vehda i Al Faisali iz Saudijske Arabije, Al Džazira Sport klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Šamal iz Katara, Nansi i Kan iz Francuske. Radio je i u stručnom štabu muških selekcija Albanije i prošle godine Hrvatske. Od naredne sezone ka čeka najveći izazov u karijeri...

- Spreman sam, želim da se dokažem, ovo je veliki izazov. Čak mislim da je Takovo idealna sredina za mene i nadam se da će sve da bude kako treba. Bitno je da dobro otvorimo sezonu – dodao je Drecun.

Takovo je osnovano 1976. godine, ali je u srpsku elitu ušlo tek prije tri sezone. U protekle tri godine, Takovo je jednom bilo deveto, a prethodne dvije sezone je završilo na osmom mjestu i u plej-ofu.

- Klub je ambiciozan, ima idealne uslove za rad u Milanovcu, salu i teretanu na jednom mjestu. Ekipa nije premlada, ali ima igrača od 20 godina, pa 37 koliko ima primač servisa Miloš Terzić, nekadašnji srpski reprezentativac, koji je u klubu zadužen i za transfere igrača. Momci su, kako sam čuo, radni, što je za mene bitno, jer ćemo puno da radimo, kvalitetno, a ne samo da se odradi dva i po sata treninga.

Ciljevi za narednu sezonu još nijesu definisani.

- Još nijesmo razgovarali o ambicijama za narednu sezonu, ali mislim da je cilj da se ponovo dođe do plej-ofa i bude u prvih osam. Nešto više ću moći da kažem kad kompletiramo ekipu, jer treba da se potpiše još pet igrača – zaključio je Drecun.

Najviše je naučio od Enara i Joksimovića

Tokom proteklih godina, Pavle Drecun je u klubovima i reprezentativnim selekcijama radio sa mnogo trenera, od koji je mogao da upija trenersko umijeće. Izdvaja, ipak, dvojicu. Prije svega francuskog trenera Sedrika Enara, sa kojim je prošle godine radio u selekciji Hrvatske. Enar je, između ostalog, bivši trener Tuluza, Tura i Berlina, a nedavno je preuzeo selekciju Turske. Drecun je istakao i ime aktuelnog selektora Crne Gore Ivana Joksimovića.

- Mislim da sam od Enara najviše stvari „pokupio“, jer čovjek ima odbojkaški renome i zna svoj posao. Dosta sam od njega naučio i na taktičkom planu, tako da ću primijeniti dosta stvari, posebno kada je prihološka priprema u pitanju, jer vjerujem da tome treneri treba da budu više posvećeni, a ne samo taktičkim stvarima. Naučio sam puno i od Joksimovića, on ima veliki repertoar vježbi – rekao je Drecun.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.