Kašćelan: Zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju električnom energijom
Nebojša Kašćelan, Foto: DPS

Kašćelan: Zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Poštovani građani i građanke Tivta, sa velikom zabrinutošću i ogorčenjem obraćamo se povodom učestalih nestanaka električne energije koji već duže vrijeme negativno utiču na svakodnevni život svih nas. Ovi prekidi u snabdijevanju električnom energijom ne samo da izazivaju brojne neprijatnosti, već i ozbiljno ugrožavaju bezbjednost i sigurnost naših građana, kao i normalno funkcionisanje privrede i javnih službi, kazao je Nebojša Kašćelan, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tivat.

Povodom ovih dešavanja, Demokratska partija socijalista Tivat postavlja nekoliko ključnih pitanja.

“Zašto se, uprkos brojnim obećanjima i planovima za unapređenje elektroenergetske mreže, i dalje suočavamo sa ovakvim problemima? Gdje su sredstva koja su navodno uložena u modernizaciju i održavanje infrastrukture? Imajući u vidu činjenicu da su problemi sa snabdijevanjem električne energije počeli prošle godine u periodu primopredaje žicare Kotor-Lovćen, da li je tehnički prijem urađen i da li funkcionisanje iste utiče na snabdijevanje električnom energijom građana”, kazao je Kašćelan.

Pita ko će snositi odgovornost za ove učestale prekide i zašto nema transparentnosti u vezi sa stvarnim razlozima ovih nestanaka struje.

“Građani Tivta imaju pravo na tačne i pravovremene informacije”, ukazuje Kašćelan.

Dalje pita kakvi su konkretni planovi Elektroprivrede Crne Gore i nadležnih institucija za rješavanje ovog problema.

“Koliko dugo ćemo još biti taoci neefikasnog sistema koji očigledno nije u stanju da odgovori na osnovne potrebe građana”. pita on.

DPS Tivat zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa i institucija, te traže da se u najkraćem roku sprovedu sve neophodne mjere kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

“Takođe, pozivamo na odgovornost svih onih koji su svojim nečinjenjem ili neadekvatnim radom doprinijeli ovoj situaciji. Građani Tivta zaslužuju pouzdano snabdijevanje električnom energijom i odgovornu upravu koja će biti u stanju da osigura nesmetano funkcionisanje svih vitalnih sistema. DPS Tivat će nastaviti da prati situaciju i aktivno se zalagati za prava i interese svih građana”, poručuje Nebojša Kašćelan, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tivat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.