Putin: Spremni smo da razgovaramo o evroazijskoj bezbjednosti sa članicama NATO
Vladimir Putin

Putin: Spremni smo da razgovaramo o evroazijskoj bezbjednosti sa članicama NATO

Rusija je spremna da razgovara o stvaranju evroazijskog sistema bezbjednosti, uključujući i zemlje NATO-a, kada budu spremne za to, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova saopštio sam našu viziju rada na stvaranju jednake i nedeljive bezbjednosti u Evroaziji. Spremni smo za široku međunarodnu diskusiju o ovim ključnim, vitalnim pitanjima i sa našim kolegama u Šangaju. Organizacija za saradnju, Zajednica nezavisnih država (ZND), EvroAzEZ, BRIKS, kao i sa drugim međunarodnim asocijacijama, uključujući evropske i NATO države“, rekao je ruski lider na sastanku sa diplomcima vojnih univerziteta, prenosi RIA Novosti.

Putin je najavio planove za dalji razvoj nuklearne trijade, prenosi Blic.rs.

“Naši planovi uključuju dalji razvoj nuklearne trijade kao garancije strateškog odvraćanja i održavanja ravnoteže snaga u svijetu“, rekao je Putin.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući hrabrosti sovjetskih vojnika otvoren je put ka oslobođenju Evrope od nacizma, a danas se njihovi unuci i praunuci dostojanstveno bore protiv neonacizma.

“Zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti naših vojnika i komandanata, otvoren je put ka oslobođenju Evrope od nacizma, učinjen je odlučujući korak ka velikoj pobjedi, danas unuci i praunuci heroja Velikog otadžbinskog rata dostojno čuvaju i nastavljaju vojne tradicije svoje domovine“, rekao je predsjednik Rusije.

On je dodao da potomci heroja pouzdano čuvaju suverenitet i bezbjednost zemlje, štite zemlju i ruske građane u Donbasu i Novorosiji od neonacista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.