SDT: Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za stvaranje OKG i krijumčarenje 743 kilograma kokaina

SDT: Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za stvaranje OKG i krijumčarenje 743 kilograma kokaina

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je optužnicu protiv I.B. osumnjičenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika u saučesništvu, zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina, koji je otkriven i privremeno oduzet u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam, saopšteno je iz SDT-a.

“Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv I.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika u saučesništvu, zbog krijumčarenja 743 kg droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam”, objavljeno na sajtu SDT-a u saopštenju koje potpisuje specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

“Prethodno je, zbog istog događaja, u decembru prošle godine Specijalno državno tužilaštvo, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.K., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane suda i stupila je na pravnu snagu”, dodao je Radonjić.

Zbog toga je, prema njegovim riječima, u podignutoj optužnici, predloženo da se spoje krivični postupci protiv okrivljenih, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.