Zemljom se upravlja neodgovorno i nekompetentno, tu smo za svakoga ko je iznevjeren od strane onih kojima je dao glas; Samo nebo nam je granica
Sa predstavljanja partije, Foto: CdM

Marković predstavio Stranku evropskog progresa:

Zemljom se upravlja neodgovorno i nekompetentno, tu smo za svakoga ko je iznevjeren od strane onih kojima je dao glas; Samo nebo nam je granica

Bivši crnogorski premijer Duško Marković predstavio je danas politički program Stranke evropskog puta SEP i poručio da su posvećeni evroposkom putu Crne Gore. Tvrdi da nisu ničiji projekat, ni nasljednik, ni politički izdanak, i poručio da je njihov pogled pogled u budućnost.

“Ovo je stranka svakog člana Inicijativnog odbora, a ne stranka Duška Markovića. Ja sam samo jedan od osnivača i svi su ta pokretačka snaga. Zemljom se posljednjih godina upravlja nekompetentno i neodgovorono. Sve ovo zajedno kreira atmosferu nepovjerenja. Državne institucije gube snagu. Većina građana svjedoči dručtvenoj devastaciji. Naša vrata su otvorena za sve koji na posljednjim izborima nisu prepoznali one kojima bi ukazali povjerenje ali i za sve koji su iznevjereni od onih kojima du dali glas. Posvećeni smo evropskom putu Crne Gore”, rekao je Marković na predstavljanju stranke.

Prema njegovim riječima oni ne smatraju da je u Crnoj Gori potrebno pomirenje kako to govori vlast.

“Potenciranje pomirenja i isticanje krivice za jednu stranu. Mi ćemo nastojati da u dijalogu nađemo najbolja rješenja. Crna Gora nije izolovano ostrvo. Danas niko nije zaštićen od narastujućih prijetnji. Crnoj Gori je potrebna, stabilnost, odgovornost. Vrijeme koje živimo zahtijeva odgovorne donosioce odluka. . Radićmo za bolju Crne Gore od one u kojoj danas živimo. Ovo je evropska partija demokratske orjentacije”, rekao je on između ostalog.

695d44b2e8d547a2a924c642b92d189f

Sa predstavljanja partije, Foto: CdM

Putem linka obratila se i članica Inicijativnog odbora SEP-a bivša ministrka nauke Sanja Damjanović.

“Radujem se osnivanju stranke. Uspješne političke organizacije su one koje nude rješenje. Duško je bio sjajan menadžer”, kazala je ona govoreci o saradnji dok je bila u Markovićevoj vladi.

Ona je istakla da vjeruje u progres ove stranke i timski rad sjajnih profesionalaca i uspjeh.

Članica IO SEP-a Rozelina Ljuljđuraj je saopštila da je dobila otkaz u Generalnom sekretarijatu Vlade.

“Ovo me neće zastrasiti i neću odustati od onoga što mi je garantovano zakonom. Želim da društvu pružimo alternativu za bolju perspektivu. Neka nam je srećna pobjednička inicijativa. Kranje je vrijeme da se manemo nacionalizma i retrogradnih priča. Kao majka i ljekarka posebno sam zabrinuta za zdravsteni sistem zemlje. Nebriga i nedogovornost se uselila u naše državne institucije i ustanove”, kazala je ona.

Ljuljđuraj je poručila da obećava da će se zalagati za sistem brige i jednakosti.

“Postavljamo temelje za stabilniju i svjetliju budućnost. Želimo Crnu Goru koja pruža prospetitet za sve građane. Naša stranka je otvorena za sve koji dijele naše vrijednosti”, kazao je član SEP-a Ilija Mugoša.

Govroila je i Mira Lakčević, profesorica.

“Obrazovanje je potcijenjena kategorija. Najnovija dešavanja u školstvu pokazala da se upalio crveni alarm”, istakla je ona.

Admir Mustajbašić iz Bijelog Polja kaže da je promjena na bolje u ovoj zemlji moguća, a Crna Gora više ne može da čeka.

“Da pokušamo da posrnulu Crnu Goru vratimo na put napretka. Imamo za cilj da prekinemo destruktivni ciklus”, rekao je on.

Preduzetnik Vladimir Ristić je saopštio da prvi put pristupa jednom političkom pokretu.

“Treba nam društvo koje baštini različitost i uči od najboljih”, dodao je on.

“Neka nam je srećan novi početak. Samo nebo nam je granica”, poručio je kapetan Nikola Pavlićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.