Inicijative za smjenu vlasti potpisala 22 odbornika
Foto: Glavni grad Podgorica

U Glavnom gradu

Inicijative za smjenu vlasti potpisala 22 odbornika

Odbornici DPS-a, SD-a i SDP- a na pres konferenciji saopštili su da su skupili 22 potpisa odbornika za inicijative za smjenu gradonačelnice Olivere Injac i skraćenje mandata Skupštine Glavnog grada.

Inicijative nijesu pokazali, ali je Andrija Klikovac, odbornik DPS- a kazao da ih nijesu potpisali odbornici BS-a. 

"Oni nijesu uspjeli da sprovedu partijske procedure, ali očekujemo da ćemo imati i njihov stav. Mi ćemo pokrenuti proceduru", kaže Klikovac.

Budimir Mugoša, odbornik SDP-a kazao je da svako ko se bavi politikom teži da bude vlast.

"Jedini način na koji se dolazi na vlast su izbori. Opozicija to uvijek traži pa i kada je vlast dobra a ne kao ova sadašnja. Naš zajednički cilj je da dođe do izbora i do preraspodjele vlasti. Pokušavamo da krizu riješimo na izborima. Teren prebacujemo na skupštinu. Ovo je najčistije rješenje jer su na gubitku građani. Cilj nam je da se u najkraćem roku dođe do izbora", rekao je Mugoša.

Andrija Klikovac kaže da je njihov odbornički klub pažljivo razmatrao inicijative te da su svi odbornici potpisali inicijative.

"Ključna su dva razloga - Injac nije ostvarila rezultat, lokalna preduzeća su u lošem stanju… Ne postoji nijedan razlog da se ne traži razrješenje. Ona i nema podršku koju je imala. Ovo je dobra prilika da se ispita njeno povjerenje. Potpisali smo i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini. Mi od tih iznora ne bježimo. Svako ko bježi od izbora ima strah od građana. Najbučniji su oni koji se bore za fotelje. Mi želimo izbore i na osnovu glasova da se formira vlast. Kada kažu da neko sa nama pravi koaliciju ako podrzi inicijativu to nije tacno", kaže Klikovac.

Milos Mašković, odbornik SD-a kaže da će se već danas u pravnom smislu ove inicijative naći u skupštinskoj proceduri. On kaže da očekuje da skupština bude održana najdalje za mjesec dana.

"Očekujemo tada široku podršku inicijativama. U glavnom gradu ništa ne funkcioniše i samo se vazduh ne naplaćuje", ističe Mašković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.