Vulkan na Kamčatki izbacio pepeo u visinu do pet kilometara

Vulkan na Kamčatki izbacio pepeo u visinu do pet kilometara

Vulkan Karimski na Kamčatki na ruskom dalekom istoku danas je izbacio stub pepela u visinu do pet kilometara, a pepeo bi mogao da pokrije naseljena mjesta, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

U saopštenju se navodi da se pepeo širi u pravcu sjeverozapadnih naselja u opštini Milkovo i da je ugrožen rezervat prirode Kronotski, prenijela je agencija Interfaks.

Ministarstvo ističe da će vulkan vjerovatno nastaviti da izbacuje pepeo koji će padati po naseljima do 28. juna.

Kako navode iz resora, na području u blizini vulkana nema registrovanih turističkih grupa.

Vulkan Karimski je prethodno izbacio stub pepela na visinu do 2,5 kilometara.

Zbog erupcije vulkana na snazi je narandžasto upozorenje za letove aviona i drugih letjelica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.