DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Šranovića i Spajića pred Odborom za bezbjednost i odbranu

“Neznaveni vlastodršci, nastavljaju da srljaju u nove greške“

DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Šranovića i Spajića pred Odborom za bezbjednost i odbranu

Bezbjednosni sektor u državi sistemski je uništen od strane ove i dvije prethodne vlade. Političko podešavanje strukture ovog sektora, kroz cirkus koji je režirala vlast tako što je ponavljala nezakonite smjene direktora UP, tragična je posljedica vođenja države od strane neznalica i nesposobnih mediokriteta koji imaju loše namjere. Iako su Brđanina isti ovi koji su ga smjenjivali, ranije opisivali kao najškolovanijeg policajca dostojnog funkcije direktora policije, ostali su gluvi za naša jasna upozorenja da će presuda biti ista kao i prethodne dvije, i da ne mogu smjenjivati prvog čovjeka policije samo iz političkih motiva, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

“Neznaveni vlastodršci, neiskusni u upravljanju složenim sistemima i nesposobni da vode državu, nastavljaju da srljaju u nove greške do potpune razgradnje sistema čija je uloga da štiti građane i državu“, kazali su iz DPS-a.

Dodaju da “imaju imalo osjećaja za odgovornost danas bi svi koji su učestvovali u Brđaninovoj, trećoj po redu nelegalnoj smjeni, podnijeli ostavke“. 

“Ipak, kako za njih nema važnijeg cilja nego da što duže zadrže svoje fotelje, opet ćemo gledati reprizu odluka o nezakonitoj smjeni, v.d. stanju, a trošak ovakvih nezakonitih odluka plaćaće građani. Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, koji je smijenio Brđanina tvrdeći da to čini u skladu sa zakonom, kao i premijer Milojko Spajić koji je suprotno zakonu izabrao novog vršioca dužnosti direktora UP treba da snose odgovornost i podnesu ostavke, ali pošto to neće učiniti, iniciraćemo njihovo kontrolno saslušanje pred matičnim Odborom za bezbjednost i odbranu, kako bismo konačno rasvijetlili sve činjenice u vezi sa pokušajima miješanja politike u sektor bezbjednosti“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.