Audio-knjiga poezije Vitomora Nikolića na otvaranju

Audio-knjiga poezije Vitomora Nikolića na otvaranju

Međunarodni književni festival ,,Odakle zovem“, biće otvoren večeras. Najprije će u Banji knjižare „Karver“, u 19 sati, nastupiti Accordion duo Ilić na harmonici. U 19.30 počinje program posvećen Vitomiru Nikoliću u sklopu kojeg će učenice i učenici podgoričkih srednjih škola čitati njegove stihove, a potom će biti promovisana audio-knjiga Vitove poezije ,,Bijelim drumovima“.

Na promociji knjige govoriće menadžerka knjižare ,,Karver“ i festivala, glumica Varja Đukić, Božo Koprivica i Nela Savković-Vukčević. Knjiga sadrži 30 Vitovih pjesama, a snimili su ih Varja Đukić i glumac Aleksandar Gavranić.

U 22 časa biće prikazan video-intervju s nobelovcem Junom Foseom, koji je radio jedan od osnivača izdavačke kuće „Treći trg“ Dejan Matić, a koji je jedan od rijetkih regionalnih izdavača koji je objavio skoro sva Foseova djela. Program će moderirati Andrej Nikolaidis. Nakon toga odlomke iz drame ,,San“ čitaće mlade glumice Anđela Marunović i Mina Mićović i glumci Miloš Kašćelan i Milo Perović. Sjutra će u sali Dodest KIC-a ,,Budo Tomović“ od 11 do 13 sati, u okviru programa ,,Kratki rezovi“, biti prikazan film ,,Tereza 37“ u režiji Danila Šerbedžije, po scenariju Lane Barić, koja je i glavna glumica ostvarenja. Sa njom će, nakon projekcije, razgovarati Miroslav Minić. Predstavljanje slovenačkog autora Sebastijana Pregelja biće održano 18.30 časova, a moderatorka je Jasmina Bajo. U 19.30 gostuje Dubravka Đurić, sa kojom će u okviru programa ,,Gdje se voda spaja s drugom vodom“ razgovarati Marija Krivokapić, a u 20.30 Robert Perišić, koji će sa Anom Fazekaš govoriti o svom stvaralaštvu. U okviru programa ,,Kratki rezovi“, u 21. 30 časova, biće prikazan film ,,Don’t cry for me - Susan Sontag u Sarajevu“ reditelja Nihada Kreševljakovića, nakon čega će Kreševljaković razgovarati sa Đukić. Program završnog dana festivala, 29. juna, počinje u 18.30 časova predstavljanjem književnice Mihaele Gašpar, a u 19.30 će sa Terezom Boučkovom razgovarati Jasna Tatar-Anđelić. U 21 čas slijedi projekcija filma ,,Samo kad se smijem“ u režiji Vanje Juranića, za koji scenario potpisuju Juranić i Elma Tataragić. U 22.15 biće upriličena panel diskusija na kojoj će učestvovati filmski reditelji: Vanja Juranić, Ivan Marinović i Marija Perović, a moderatorka je Đukić. Festival će biti zatvoren koncertom Sanje Raičković (vokal) i Miodraga Šula Jovovića (klavijatura), koji će početi u 23.30 sati.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.