Marković: Očekujem vanredne parlamentarne izbore naredne godine
Duško Marković

Marković: Očekujem vanredne parlamentarne izbore naredne godine

Bivši premijer Crne Gore i funkcioner DPS-a, a sda jedan od osnivača Stranke evropskog progresa, Duško Marković kazao je da očekuje vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori naredne godine.

“Naš konačni politički i ekonomski program biće promovisan na kongresu stranke. Naš program će biti baziran na nepokolobljivom poštovanju Ustava Crne Gore, na njenom jačanju u svakom segmentu, na jednakost kada je u pitanju primjena zakona, na ekonomiju koja će se ogledati na održivom i regionalnom razvoju…”, kaže Marković.

Kaže da je cilj da budemo društvo znanja.

“Želimo da unaprijedimo zdravstveni sistem, ali i kulturu koja neće biti samo reprezent našeg identiteta nego i razvojni potencijal naše države”, istakao je Marković.

Marković je naveo da će građanima ponuditi nešto novo.

“Čim smo se opredijelili da formiramo stranku, u moru političkih stranaka koje bitišu, imamo namjeru da građanima ponudimo nešto novo. Ključni razlog za formiranje stranke je ukupna devastacija crnogorskog društva u svakom segmentu. Danas imamo devastaciju unutrašnjeg suvereniteta Crne Gore. Crna Gora danas ne odlučuje sama, vodi se interesima sa strane. Crna Gora je danas izgubila i nacionalno i državno dostojanstvo”, tvrdi Marković.

Istakao je i da očekuje vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori naredne godine.

Objašnjava da je za novoformiranu stranku, kako kaže, prirodnija saradnja sa partijama evropske i građanske orjentacije.

Odgovarajući na pitanje da li bi sa DF-om formirali vlast, Marković kaže da se ideološki razlikuju sa strankama koje se “okupljaju oko te najjače nekada opozicone stranke”.

“U ideološkom smislu to su stranke koje se razlikuju. To je ideološki koncept te stranke. Naš je princip da oni imaju pravo na svoj ideološki i programski sadržaj. Nije pošteno da ih obilježavamo kao izdajnike Crne Gore i to je neprihvatljivo u političkom životu. Intencija je da evropske i građanske imaju primat u odnosu na takve… Prednost će imati one koje nemaju dileme da je EU naš vrednosni okvir, stranke koje u NATO-u vide i šansu za ukupnim, i tehnološkom razvojem…”, istakao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.