Urušio se krov aerodroma u Delhiju, poginula jedna osoba

Urušio se krov aerodroma u Delhiju, poginula jedna osoba

Krov aerodroma u Delhiju u Indiji urušio se usljed obilne kiše. U ovom incidentu je poginula jedna, dok su povrijeđene četiri osobe, javlja BBC. Snimci objavljeni na internetu pokazuju kako su potporni stubovi pali na automobile parkirane duž terminala 1. Svi odlasci s ovog terminala su privremeno otkazani. Nakon incidenta je pokrenuta operacija spašavanja, a ubrzo su povrijeđene osobe transportovane u bolnicu.

Indijske vlasti su naložile aviokompanijama da smjeste putnike na alternativne letove ili da im vrate novac. Federalni ministar za avijaciju Ram Mohan Kinjarapu je potvrdio da će porodice preminulih dobiti odštetu od 24.000 dolara. Također, novinarima je rekao da je situacija pod kontrolom te da se vrše inspekcije kako bi se spriječili novi slični incidenti. Dodao je da će i drugi aerodromi s dodatnim strukturama biti provjereni.

Javnost je kritikovala vlasti navodeći da je terminal prošao velika renoviranja koja su koštala mnogo novca, međutim Kinjarapu je rekao da urušeni dio nije dio renoviranog dijela.

Obilna kiša je pogodila Delhi u četvrtak te je donijela prijeko potrebno osvježenje nakon visokih temperatura koje vladaju od aprila. Međutim, također je došlo do velikih saobraćajnih gužvi. Snimci na društvenim mrežama prikazuju da je voda na ulicama dostizala nivo koljena, a vide se i djelomično potopljeni automobili i autobusi. Također, zbog kiše su odgođeni i otkazani letovi.

Meteorolozi su rekli da će kiša nastaviti padati i tokom vikenda.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.