Danas svečano otvaranje spomenika Predragu Peđi Leovcu

Danas svečano otvaranje spomenika Predragu Peđi Leovcu

U ranim jutarnjim časovima izvode se završni radovi na rasvjeti koja se nalazi oko spomen obilježja Predragu Peđi Leovcu, junaku sa Košara.

Opština Pljevlja i kulturni centar „Predrag Peđa Leovac“ 28. juna organizovaće otkrivanje spomenika heroju sa Košara, Predragu Leovcu.

Svečanosti otkrivanja spomenika prethodiće Vidovdanska litija ulicama Pljevalja, sa početkom od 17:00 časova.

Nakon litije, u 18:00 časova u gradskom parku biće otkriven spomenik Predragu Leovcu, a propratiće ga bogat kulturno-umjetnički program u kojem će učestvovati Predragov otac – Mile Leovac, predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš, akademik Matija Bećković, Vladika mileševski g. Atanasije, Dejan Radojević – borac sa Košara, te Ljubica Vraneš – operska diva i drugi.

Na kraju bogatog programa, na Trgu 13. jul, održaće se koncert sa početkom u 21:00, na kojem će nastupiti Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević.

Izvor:RTPV

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.