EURO: Kreće nokaut faza, Italija od 18, Njemačka od 21 sat

EURO: Kreće nokaut faza, Italija od 18, Njemačka od 21 sat

Nokaut faza Evropskog prvenstva u Njemačkoj počeće danas duelom fudbalera Švajcarske i Italije u Berlinu.

Švajcarska je bila druga u grupi, nakon pobjede nad Mađarskom od 3:1, igrali su protiv Škotske 1:1, da bi u posljednjem kolu vodili protiv Njemačke do 92. minuta, kada je bod "pancerima" donio Filkrug.

Sa druge strane Italija nije oduševila u grupi, jedva su izašli na kraj sa Albanijom 2:1, savladala ih je Španija 1:0, a protiv Hrvatske su čak u 98. minutu stigli do boda koji ih je i odveo u nokaut fazu. 

Posljednja dva međusobna duela odigrali su 2021. godine i nije bilo pobjednika, 1:1 i 0:0. 

Početak meča zakazan je za 18 sati.

Istog dana za plasman u četvrtfinale igraće Njemačka i Danska u Dortmundu.

Njemci su kao što smo rekli golom Flikruga u 92. minutu uzeli bod protiv Švajcarske za prvo mjesto, dok su u prva dva kola lako izašli na kraj sa Škotskom 5:1 i Mađarskom 2:0. Danska je prošla grupu sa tri remija, sa Slovenijom igrala je 1:1, istim rezultatom završen je dule sa Engleskom, dok su sa Srbijom igrali 0:0. 

2021. godine dva tima igrala su 1:1, isti rezultat bio je i 2017. godine. Taj meč igra se od 21 sat.

Dan kasnije rivali u osmini finala biće Engleska i Slovačka u Gelzenkirhenu (18), odnosno Španija i Gruzija u Kelnu (21.00).

Za ponedjeljak zakazani su dueli Francuske i Belgije (18.00) u Dizeldorfu, kao i Portugala i Slovenije (21) u Frankfurtu.

Spisak čevrtfinalista biće kompletiran dan kasnije nakon duela Rumunije i Holandije (18) u Minhenu, odnosno Austrije i Turske (21) u Lajpcigu.

Izvor:Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.